Δυναμικό ήταν το νέο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 άτομα.

Οι αγρότες ξεκαθάρισαν πως δεν φεύγουν «αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το ασφαλιστικό», ενώ ακούστηκαν ακόμη και συνθήματα σχετικά με το «αν ήρθε η ώρα για νέο Κιλελέρ».

16266425.JPG
Με τους αγρότες διαδήλωσαν και χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να γίνει και νέο συλλαλητήριο το απόγευμα από τους αγρότες στο οποίο πιθανολογείται ότι θα δώσουν το παρών και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες.

Ήδη, πάντως, μετά τη λήξη της συγκέντρωσης αρκετές ομάδες αγροτών αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος.

16266495.JPG
«Εάν δεχτεί ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας το πλαίσιο π��υ βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνο τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων Χρίστος Γκόντιας.

16266498.JPG
Σύμφωνα, εξάλλου, με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής μπλόκου Νίκαιας, Κώστα Τζέλλας, «η γενική συνέλευση των 68 μπλόκων προκειμένου να καθοριστεί η επόμενη κίνησή των αγροτών αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας».

Συνεχίζονται τα μπλόκα στις εθνικές οδούς

Συνεχίζεται το κλείσιμο των εθνικών οδών στην Πελοπόννησο και είναι ενεργά όλα τα μπλόκα, παρά το γεγονός ότι οι πολλοί από τους αγρότες βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, για το παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ σήμερα το πρωί αναχώρησαν ακόμα πέντε λεωφορεία με αγρότες, ένα από κάθε νομό της Περιφέρειας και ήδη έχουν φτάσει στην Αθήνα.

Από τις 10:00 το πρωί οι αγρότες στον Ισθμό, εκτός από τη νέα εθνική οδό έχουν κλείσει και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι, ενώ δεν έχουν ενημερώσει πότε θα ανοίξουν την παλαιά εθνική οδό.