Το τελευταίο αντίο με όλες τις τιμές αναμένεται να πουν σήμερα το μεσημέρι, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, στον Παναγιώτη Τουλίτση.

110216110052_2773.jpg
Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο και κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο κατέπεσε στην Κίναρο, παρασύροντας στο θάνατο τρία παλικάρια, άξιους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

590_ce49c55abbc7a5830a476178f9cbd45b.jpg
Η σορός του άτυχου κυβερνήτη εντοπίστηκε χθες Παρασκευή, σε γκρεμό κάτω από συντρίμμια του έλικα, καθιστώντας το αδύνατο να βρεθεί νωρίτερα.

toulitsis2.jpg
Την Πέμπτη είχαν εντοπιστεί και αναγνωριστεί οι σοροί των δύο άλλων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν στο ελικόπτερο, του συγκυβερνήτη, Κ. Πανανά και του ανθυπασπιστή Ε. Ευαγγέλου.

TASOSELIKOP_h_645_450.jpg
ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.jpg

Η κηδεία του Αναστάσιου Τουλίτση, θα γίνει σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Μεταμόρφωση Αττικής.

Αύριο Κυριακή, στην τελευταία του κατοικία θα συνοδέψουν φίλοι και συγγενείς, τον Κωνσταντίνο Πανανά, ο οποίος ήταν υποπλοίαρχος και συγκυβερνήτης του Α. Τουλίτση.

Μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακου, ο πατέρας του Κ.Πανανά, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πανανάς, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με τα λόγια του:

130216105140_0490.jpg
«Ο γιος μου έπεσε υπέρ πατρίδος. Ήταν μάχιμος αξιωματικός. Αποφοίτησε δεύτερος από την σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Δεν ήταν ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος. Του αξίζει τιμή διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θ��ρμοπύλες. Από προχθές το αγόρι μου είναι αδερφός και γιος όλων των Ελλήνων. Από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου έθνους αγωνιζόμενος κατά των προαιωνίων εχθρών της πατρίδας μας. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος πως η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της».

(Οι τρεις ήρωες πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού: Αριστερά ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, στη μέση ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και δεξιά ο ναυτίλος Ευαγγέλου Ελευθέριος)
130216105139_9554.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ post των τριών αδικοχαμένων παληκαριών του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αυτοί είναι οι δύο υποπλοίαρχοι- κυβερνήτες του ελικοπτέρου

ΜΟΝΟ στο star.gr: Το προφίλ των πιλότων του ελικοπτέρου - Ο ένας ετοιμαζόταν να παντρευτεί!

Τα τέσσερα σενάρια της πτώσης του ελικοπτέρου-Πότε και πού θα γίνουν οι κηδείες των αξιωματικών