​Έξω από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης έφτασαν λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Παρασκευής αγρότες από την Κρήτη που ήταν μάλιστα οι πρώτοι που πάτησαν το πόδι τους στον Πειραιά.

Έξω από το υπουργείο, υπάρχουν ΜΑΤ και οι αγρότες ζητούν επιτακτικά να δουν τον υπουργό, κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

16261157.jpg
Οι αστυνομικοί τους εξηγούν πως δεν βρίσκεται ακόμα εκεί, οι αγρότες όμως επιμένουν να δουν κάποιον.

16261148.jpg
Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 Κρητικοί βρίσκονται στην Αθήνα ενώ αναμένεται ότι έως τις 18:00 το απόγευμα θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

16261152.jpg

Να σημειωθεί ότι στις εθνικές οδούς οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα φορτηγά είναι φορτωμένα με τα τρακτέρ των αγροτών.

16261154.jpg

16261155.jpg

Το μπλόκο της Νίκαιας

Μαζική αναμένεται να είναι η κάθοδος προς την Αθήνα αγροτών από την Λάρισα, οι οποίοι εντάσσονται στην δυναμική του μπλόκου της Νίκαιας αλλά και από τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν περί τα 35 με 40 λεωφορεία ξεκινώντας από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι από χωριά του νομού, ενώ επίσης θα μετακινηθούν προς Αθήνα και πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια, όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση, ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα.

Στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν τελικά από το Ισθμό της Κορίνθου περίπου 2.000 αγρότες.

16261151.jpg

Εν τω μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία που έχει προγραμματίσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.α.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.