​Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής πούλμαν θα παραλάβουν αγρότες από διάφορες περιοχές όπως Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα καθώς και από διάφορα χωριά του νομού Λαρίσης, με κατεύθυνση τις Αφίδνες.

Εκεί θα συγκεντρωθούν και τα 68 μπλόκα των αγροτών που συμμετείχαν στην σύσκεψη της Νίκαιας την περασμένη Κυριακή. Όλοι μαζί θα πάνε στο ΟΑΚΑ, θα πάρουν το τρένο, θα κατέβουν στην Ομόνοια και θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα.

Μυστήριο πάντως παραμένει το αν θα κατέβουν και με τρακτέρ ως το κέντρο της Αθήνας.

Στις 8 το βράδυ, οι αγρότες στο μπλόκο του Ισθμού, συναντώνται με τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς από τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι το Αγρίνιο και μέρη της Πελοποννήσου.

Αναμένεται να φτάσουν περίπου 100 τρακτέρ ενώ το πρωί της Παρασκευής στις 7:00, αγροτικά οχήματα, ιχ, λεωφορεία και φορτηγά, έχουν ραντεβού στα διόδια της Κορίνθου.

Στις 9 το πρωί της Παρασκευής, θα αναχωρήσουν με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Στόχος τους, είναι 20-30 τρακτέρ να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέτρα της αστυνομίας για την κάθοδο των αγροτών

Η αστυνομία στόχο έχει την Παρασκευή όλα τα πούλμαν να σταματήσουν στο ΟΑΚΑ. Από εκεί όσοι αγρότες επιθυμούν θα πάρουν τον ηλεκτρικό για να κατέβουν στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, μπλόκα της αστυνομίας θα στηθούν στα διόδια Αφιδνών, στα διόδια της Ελευσίνας, στη γέφυρα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και στον Άλιμο.

Στα σημεία αυτά, θα υπάρχουν κλούβες και οι αστυνομικοί θα εξηγήσουν στους αγρότες πως δεν επιτρέπεται να περάσουν με τα τρακτέρ στον κέντρο της Αθήνας. Όποιος θέλει, θα μπορεί να μετακινηθεί στην Αθήνα με άλλα μέσα μεταφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΤΟΙΜΟΙ οι αγρότες για την «πολιορκία» της Αθήνας

ΚΛΕΙΣΤΟΙ οι δρόμοι από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας

Σπάρτη: ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ την είσοδο της εφορίας με ΣΑΝΟ οι αγρότες!

To Star στα μπλόκα των αγροτών