Μια ολόκληρη χώρα σε πένθος, ένας λυγμός στα μάτια όλων και ένα «γιατί» στο στόμα όλων για το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού Agusta Bell ΠΝ28 το οποίο συνετρίβη τα ξημερώματα στη νησίδα Κίναρο δυτικά της Λέρου.

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού: οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης), ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος.

Μέχρι στιγμής οι ομάδες έρευνας και διάσωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΜΑΚ έχουν εντοπίσει της σορούς των δύο αξιωματικών, ενώ αγνοείται ο τρίτος.

Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης. Ετοιμαζόταν να παντρευτεί την αγαπημένη του.

toulitsis.jpg
xeiristis.jpg
TASOSELIKOP_h_645_450.jpg
Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Παντρεμένος με ένα παιδί και η γυναίκα του 5 μηνών έγκυος στο δεύτερο.

16258035.jpg
110216110057_7141.jpg
Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Παντρεμένος με ένα παιδί.

evagelou.jpg
Το χρονικό της τραγωδίας

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο τη�� άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης χάθηκε το ίχνος του.

Το σημείο της πρόσκρουσης ήταν σε υψόμετρο 295 μέτρων, υπερδιπλάσιο του ύψους στο οποίο πετούσε το ελικόπτερο μετέχοντας στην άσκηση. Στο σημείο της πρόσκρουσης αποκόπηκε η ουρά του ελικοπτέρου.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Οι σοροί των δυο άτυχων χειριστών (οι οποίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα) εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΜΟΝΟ στο star.gr: Το προφίλ των πιλότων του ελικοπτέρου - Ο ένας ετοιμαζό��αν να παντρευτεί!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αυτοί είναι οι δύο υποπλοίαρχοι- κυβερνήτες του ελικοπτέρου

Χάθηκε το στίγμα ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στις 02:45- Αγνοούνται τρία άτομα

Βρέθηκαν ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού πάνω στην Κίναρο

Αυτοί είναι οι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ του Πολεμικού Ναυτικού-Η ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση για το ελικόπτερο

Μόνο στο star.gr: Γιατί συνετρίβη το ελικόπτερο του Π.Ν – Τα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ της Τουρκίας

ΑΥΤΟΣ είναι ο ανθυπασπιστής του μοιραίου ελικοπτέρου, Λευτέρης Ευαγγέλου-ΘΡΗΝΟΣ στη Λέρο