​Αγωνία επικρατεί στο Πολεμικό Ναυτικό για τους αξιωματικούς του ελικοπτέρου που έχασε το στίγμα του στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη νήσο Κίναρο.
Οι πληροφορίες λένε ότι συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν πάνω στο νησί ωστόσο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού είναι αγνοούμενοι και ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, πρόκειται για τρία νέα παλικάρια. Οι δύο είναι υποπλοίαρχοι και ο ένας έγινε πρόσφατα ανθυπασπιστής.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα τα ονόματα τους. Πρόκειται για τον κυβερνήτη -υποπλοίαρχο Τουλίτση Αναστάσιο, τον συγκυβερνήτη- υποπλοίαρχο Πανανά Κωνσταντίνο, και τον ναυτίλο- ανθυπασπιστή Ευαγγέλου Ελευθέριο.
Οι υποπλοίαρχοι είναι περίπου 35 χρόνων, ενώ ο ανθυπασπιστής είναι νεότερος τους. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο ένας εκ των αξιωματικών ετοιμαζόταν να παντρευτεί, ενώ ο άλλος περίμενε να γίνει πατέρας!
Υπενθυμίζεται ότι το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο AB 212 ASW/EW είχε απογειωθεί από τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" και μετείχε στην άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού.
της Σοφίας Βάγκα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτοί είναι οι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ του Πολεμικού Ναυτικού-Η ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση για το ελικόπτερο
Βρέθηκαν ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού πάνω στην Κίναρο
Η μοναδική κάτοικος της Κινάρου πήγε προς επικίνδυνη χαράδρα μήπως βρει ίχνος του ελικοπτέρου!
Χάθηκε το στίγμα ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στις 02:45- Αγνοούνται τρία άτομα