​Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώνεται για το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, του οποίου το στίγμα χάθηκε στις 02:45 τα ξημερώματα, πάνω από τη νήσο Κίναρο.

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι και ο μηχανικός που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Οι σοροί τους όπως και τα συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν πάνω στο νησί. Σημειώνεται ότι η Κίναρος βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού και έχει μία μοναδική κάτοικο, η οποία δεν άκουσε τίποτα, αλλά προσφέρθηκε να ελέγξει επικίνδυνη χαράδρα μήπως βρει ίχνος του. Δεν βρήκε τίποτα.

Το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο AB 212 ASW/EW είχε απογειωθεί από τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" και μετείχε στην άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης του. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της άσκησης, επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος και ίσως εκεί να βρίσκεται και η λύση του μυστηρίου.

κιναρ.jpg
Από τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του, χωρίς να έχει εκπέμψει κανένα σήμα κινδύνου προηγουμένως, γίνονταν εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό των αξιωματικών. Στις έρευνες μετείχαν η φρεγάτα απ' όπου απογειώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Το ΓΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση νωρίς το πρωί για την απώλεια του ίχνους του ελικοπτέρου, ενώ αναμένεται νεότερη ανακοίνωση για την τραγική εξέλιξη.

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ, Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ»