​Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, του οποίου το στίγμα χάθηκε στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, πάνω από τη νήσο Κίναρο, στο Αιγαίο. Η νήσος Κίναρος βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα και μετείχε στην άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού. Σ’ αυτό επέβαιναν τρία άτομα, δύο πιλότοι κι ένας μηχανικός.

κιναρος.jpg
Στις έρευνες μετέχει η φρεγάτα απ' όπου απογειώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Ακόμη δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του πληρώματος.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ, Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ»