Η μεγάλη έξαρση του ιού της γρίπης Η1Ν1 στην χώρα μας, έφερε στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα των ελλείψεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία.

Η κάμερα του Star και ο Βαγγέλης Γκούμας, έκαναν αυτοψία στο Σωτηρία και στον Ευαγγελισμό.

«Αντί να έχουμε μάσκες οι οποίες να είναι χειρουργικές μας δίνουν ένα χαρτί» τόνισε την κάμερα του Star η νοσηλεύτρια Χριστίνα Θεοδώρου.

Το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό αγωνιά, καθώς λόγω των ελλείψεων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κρούσματα γρίπης.

«Έχει κλείσει το 40-50% των κρεβατιών. Διασωληνώνονται οι άρρωστοι και μένουν σε θαλάμους κοινούς των κλινικών μέχρι να βρεθεί κρεβάτι μονάδας» δήλωσε η Διευθύντρια Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος του νοσοκομείου Σωτηρία, Μερόπη Μανταίου.

Την στιγμή που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση, κλειστές παραμένουν 200 κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία.

Και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός οι γιατροί καταγγέλλουν τις σοβαρές ελλείψεις στις κλινικές αλλά και σε κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας. «Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών, μπορούμε και λειτουργούμε τις 39 από τις 50 κλίνες εντατικής θεραπείας» είπε ο Ηλίας Σιώρας Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Την Τετάρτη πάντως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας.