​Νέα λύση φαίνεται ότι βρέθηκε για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, μετά και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων των Διαβατών και του Ωραιοκάστρου για τη χρήση του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά.

d3f714cdff5f73a40913200fc1fb9f24_XL.jpg
Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Δευτέρα στο πρώην στρατόπεδο 1090, στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι των δύο περιοχών, κατατέθηκαν από την ΚΕΔΕ εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις και να προχωρήσει η δημιουργία του Κέντρου σε άλλον χώρο.

Σύμφωνα με το thestival.gr, oι προτάσεις αφορούν εκτάσεις στα λουτρά Θέρμης και πλησίον του γηπέδου του Θερμαϊκού, κοντά στα Σφαγεία.

«Στη σύσκεψη, στην οποία δεν παρευρέθηκε ο κ. Μουζάλας, άκουσε τις απόψεις μας ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος. Από την ΚΕΔΕ υιοθετήθηκε ουσιαστικά η πρόταση Μπουτάρη για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης σε χώρο στα λουτρά της Θέρμης και σε μια αλάνα πίσω από το γήπεδο του Θερμαϊκού, στην περιοχή των σφαγείων» τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.
Πλέον, απομένει οι προτάσεις αυτές να πάρουν το πράσινο φως από τον Υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Στο μεταξύ, αυτή τη στιγμή κάτοικοι των Διαβατών παραμένουν στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου κι εκφράζουν αρχικά την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη. Τονίζουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να βεβαιωθούν ότι θα γίνει οριστική παύση εργασιών στον χώρο.