​Οι πρώτες σκηνές για τους πρόσφυγες στο Σχιστό του Πειραιά έχουν ήδη στηθεί. Όπως βλέπετε, στις αποκλειστικές εικόνες του Star, στρατιωτικές δυνάμεις εργάζονται πυρετωδώς, στήνοντας δεκάδες σκηνές στο πίσω μέρος του στρατοπέδου της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι αντιδρούν στην δημιουργία hot spot στο σημείο ενώ σήμερα έλαβαν χώρα δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις. Από τη μια η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, από την άλλη οι αντιφασίστες και οι αντεξουσιαστές και στη μέση τα ΜΑΤ. Το Σχιστό χωρίστηκε στα δυο με τους κάτοικους να βγαίνουν εκτός εαυτού…

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ χωρίς να ταχθώ ούτε εκεί, ούτε εκεί. Είμαι δημότης Κερατσινίου, δεν έχω καμία σχέση ούτε με την Χρυσή Αυγή, ούτε με τους αντιφασίστες. Δεν είμαι ρατσίστρια» λέει μία κάτοικος στην κάμερα του Star.

«Τώρα κάνουν τρομοκρατία στον κόσμο και δεν τον αφήνουν να πάει απέναντι να διαμαρτυρηθεί γιατί είναι η Χρυσή Αυγή. Αδιάφορο μου είναι, να ήταν όλα τα κόμματα εδώ πέρα» φωνάζει μία άλλη φανερά εκνευρισμένη.

Οχτώ ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που πήγαν τη Δευτέρα στην συγκέντρωση στο Σχιστό ενάντια στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που θα γίνει στην περιοχή... Κάτοικοι μάλιστα τα έβαλαν με τον Γιάννη Λαγό.

Για καλή τύχη όλων, οι 7 διμοιρίες των ΜΑΤ απέτρεψαν στο να γίνουν επεισόδια και οι διαδηλωτές περιορίστηκαν μόνο στις χειρονομίες. Επεισόδια όμως έγιναν λίγη ώρα αργότερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά... με ρόπαλα, ξύλο και 7 προσαγωγές (δείτε εδώ περισσότερα).