​Χωρίς κάποια ουσιαστική πρόταση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της δευτέρας η συνέλευση των δημάρχων στα γραφεία της ΚΕΔΕ. Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, παρά το γεγονός πως στην συνέλευση ήταν προγραμματισμένο να δώσουν το παρόν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και ο δήμαρχος της Κω, τελικά κανείς από τους δυο δεν εμφανίστηκε.

Στην συνέλευση πήρε μέρος ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος προσπάθησε μαζί με τους δημάρχους να βρει κάποια λύση για τους πρόσφυγες!

Η κουβέντα έγινε σε έντονο ύφος με τον δήμαρχο του Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση, να προτείνει «να πάμε τους πρόσφυγες σε ξερονήσια»! Αμέσως αντέδρασε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός ο οποίος είπε «να προσέχουμε τι λέμε».

Μετά την απαράδεκτη δήλωση του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου προσπάθησε να το μαζέψει λέγοντας πως δεν εννοούσε να τους στείλουμε εξόριστους.

Ο Δήμαρχος Δέλτα (στη Θεσσαλονίκη επίσης), Μίμης Φωτόπουλος είπε πως ούτε αυτός θέλει hot spot στην περιοχή του. Οι δήμαρχοι Ωραιοκ��στρου και Δέλτα αντιπρότειναν το κέντρο να γίνει είτε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στη Θέρμη, είτε στα παλιά σφαγεία της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμμίνης ανέφερε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό με τοπικιστικά κριτήρια γιατί κάθε δήμαρχος δε θέλει στον τόπο του τους μετανάστες με αποτέλεσμα το πρόβλημα να καταλήγει στην Αττική.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις στον Γιάννη Μουζάλα επ��νέλαβε ωστόσο ότι όλα πρέπει να έχουν γίνει έως τις 17 Φεβρουαρίου προκειμένου στη σύνοδο κορυφής (στις 18 Φεβρουαρίου) να πάμε με συγκεκριμένες προτάσεις.