​Συναγερμός έχει σημάνει από την έξαρση της γρίπης και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ο αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τους πενήντα.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία. Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου Χανίων και η μεταφορά των ασθενών εξελίσσεται σε θρίλερ.

Ασθενής με συμπτώματα του ιού της γρίπης έφθασε στο αεροδρόμιο Χανίων από την Ικαρία και έπρεπε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το ασθενοφόρο δεν διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και η γιατρός ανέλαβε να κάνει χειροκίνητα τεχνητή αναπνοή στον ασθενή σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Και σαν να μην έφτανε αυτό… ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των νεκρών από τις επιπλοκές της γρίπης ενώ η λίστα των ατόμων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ολοένα και μεγαλώνει. Από την ημέρα που ξεκίνησε η επιδρομή του ιού έχουν νοσηλευτεί 233 άτομα και σήμερα νοσηλεύονται 114 περιστατικά

Οι γιατροί καλούν κυρίως τις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα και εκτιμούν ότι η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο έντονη προς το τέλος του μήνα με κορύφωση έως το τέλος Μαρτίου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος ΠΙΣ συμβουλεύει να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι, όσοι πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα, έρχονται σε επαφή με βρέφη και όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Με την εκδήλωση των συμπτωμάτων της γρίπης, υψηλός πυρετός, βήχας, πονόλαιμο, κεφαλαλγία, μυαλγίες και κόπωση, θα πρέπει οι ασθενείς να επισκέπτονται τον θεράποντα ιατρό τους.