​Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει πλέον η Κως, όπου από το πρωί, κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία hot spot για τους πρόσφυγες στο νησί.

αρχείο λήψης (10).jpg

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν κάτοικοι του Πυλίου, άναψαν φωτιές και απέκλεισαν την πρόσβαση των στρατιωτών στο σημείo όπου κατασκευάζεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στη συνέχεια μάλιστα οι εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν τεράστιους βράχους στο δρόμο, ώστε να εμποδίσουν τη διέλευση των οχημάτων και δεν απομακρύνονταν λεπτό.

αρχείο λήψης (11).jpg

Κάποια στιγμή, στο σημείο έφτασε και ένα αυτοκίνητο που μεταφέρει συνήθως τον Ταξίαρχο, όμως οι κάτοικοι δεν του επέτρεψαν να περάσει, ενώ όπως μεταδίδει το Βήμα της Κω, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός εργολάβου, κατοίκου της περιοχής, μετά από έντονα φραστικά επεισόδια και σπρωξίματα ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους αστυνομικούς.

αρχείο λήψης (8).jpg
Ο εργολάβος συνελήφθη για παρακώλυση κυκλοφορίας, καθώς βρισκότ��ν με το αυτοκίνητό του στον έναν από τους δύο δρόμους που οδηγεί στο στρατόπεδο.

αρχείο λήψης (9).jpg

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος του νησιού Γ. Κυρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτα γεγονότα, καταγγέλλοντας την αστυνομία για επιθέσεις κατά πολιτών και δημοσιογράφων.

«Μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων. Προτείναμε 10 σημεία για να γίνει το hot spot. Έχουν πάρει αποφάσεις για μας χωρίς εμάς. Η πόρτα του διαλόγου του δήμου είναι ανοιχτή. Να κρατήσουν οι πολίτες το επίπεδο ψηλά όπως μέχρι τώρα. Η Κώοι ούτε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί, ούτε ακροδεξιοί είναι. Έστω και τώρα να ανοίξει διάλογος και να μη γίνει η Κως αποθήκη ψυχών», είπε.

αρχείο λήψης (12).jpg

Η άποψη Βίτσα

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, έκανε λόγο για ακραίες φωνές και τόνισε πως οι άνθρωποι που αντιδρούν στη δημιουργία των hot spot είναι μεμονωμένοι και αντιδρούν σε οποιαδήποτε δράση.

Ανακοίνωσε ακόμη πως το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει πρόσφυγες μέχρι το τέλος της εβδομάδας και εξήγησε πως οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται.