​Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον τραγικό χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας χρόνος αμέτρητων γιατί, πόνου, ερωτημάτων και αντιφάσεων, με τις αποκαλύψεις για τη βιαιότητα που έζησε αυτό το παιδί να συγκλονίζουν όλη τη χώρα.

Τώρα λοιπόν, η νέα ανακρίτρια Ιωάννινων που ανέλαβε την υπόθεση του 21χρονου Κρητικού, ανοίγει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης και από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να περνούν την πόρτα της οι πρώτοι μάρτυρες, οι οποίοι και θα κληθούν να απαντήσουν σε βασανιστικά ερωτήματα, ώστε να χυθεί επιτέλους φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Το άνοιγμα της υπόθεσης επιβεβαίωσε την Παρασκευή στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δ. Μπούκας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Παρά το φόρτο εργασίας και τον τεράστιο όγκο υποθέσεων, η Ανακρίτρια Ιωαννίνων αξιολογεί τους ουσιώδεις μάρτυρες».

Αποκάλυψε ακόμα ότι δεν έχει βρεθεί κάποιος νέος μάρτυρας να καταθέσει αυτοβούλως για τα περιστατικά που δεν έχουν μέχρι σήμερα αναφερθεί και έκανε έκκληση «να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όσα αναρτώνται στο διαδίκτυο, που συχνά φθάνουν στην υπερβολή και προκαλούν πόνο στην οικογένεια».

«Όσοι έχουν πραγματοποιήσει προσωπική έρευνα δεν έχουν παρά να καταθέσουν τα στοιχεία τους στην Ανακρίτρια. Η βοήθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται στη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ευπρόσδεκτη. Χρειάζεται όμως σοβαρότητα», ξεκαθάρισε.

Σήμερα η μέρα είναι βαριά για την Κρήτη, αλλά και για όλη την Ελλάδα, που συγκλονίστηκε από την υπόθεση του Βαγγέλη. Η οικογένειά του και οι φίλοι του θα τον τιμήσουν για μια ακόμα φορά στο ετήσιο μνημόσυνο που θα γίνει στη γενέτειρά του στο Σελί Ρεθύμνου και όλοι εύχονται να βρεθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι που οδήγησαν τον άτυχ�� φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωάννινων να δώσει τέλος στη ζωή του.