​Αίσθηση προκάλεσε η νέα αποστροφή του Γιώργου Κατρούγκαλου πως δικηγόροι, όπως ο ίδιος που δεν πλήρωναν στο παρελθόν, τώρα θα πρέπει να πληρώσουν.

Άμεση ήταν η αντίδραση των δικηγόρων. Ο Βασίλης Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου είπε: «Είναι κατώτερα όχι του υπουργού, αλλά του καθηγητή συνταγματικού δικαίου».

Σύμφωνα με τον κύριο Κατρούγκαλο η τρόικα δεν ζήτησε μείωση συντάξεων. Το θέμα όμως της μείωσης μπαίνει εκ των πραγμάτων καθώς η τρόικα απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης και επιμένουν για τρύπα στα δημοσιονομικά.

Η κυβέρνηση προσδοκούσε να εξοικονομήσει 550-600 εκ. από την αύξηση των εισφορών εργοδοτών- εργαζομένων κατά 1μιση μονάδα. Ανοιχτό επίσης και το θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης με τα οποία θα υπολογιστούν οι συντάξεις. Οι δανειστές επιθυμούν χαμηλότερα ποσοστά για όσους έχουν λιγότερα έτη ασφάλισης. Επίσης θεωρούν ότι η 15ετία με την οποία κάποιος μπορεί να εξασφαλίσει σύνταξη να γίνει 20ετία. Τέλος στο θέμα της εθνικής σύνταξης θέλουν να μπουν εισοδηματικά κριτήρια

Οι επιστήμονες αρνούνται πλέον να συναντηθούν με τον κύριο Κατρούγκαλο θέτοντας έτσι τέρμα στο διάλογο.

Θυμίζουμε ότι δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει 12.000 σε εισφορές και φόρους, ενώ ένας νέος μηχανικός σήμερα πληρώνει 2.000 εισφορές και θα κληθεί να πληρώσει 4.000.

Τη Δευτέρα οι επιστήμονες θα αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις, ενώ βρίσκονται ήδη σε αποχή.