Οι Βορειοελλαδίτες έδωσαν δυναμικό «παρών» στην απεργία της Πέμπτης. Από την Ορεστιάδα μέχρι την Φλώρινα, και από την Κοζάνη μέχρι την Αλεξανδρούπολη οι Έλληνες διαμαρτυρήθηκ��ν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, βγαίνοντας στους δρόμους.

Για πρώτη φορά στην πόλη των Γιαννιτσών έκλεισαν τα πάντα! Εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, επιχειρήσεις και μίνι μάρκετ έγραφαν όλα “we are closed”, ενώ η κίνηση ήταν τόσο περιορισμένη σαν να ήταν Πρωτοχρονιά, Πάσχα και 15 Αύγουστος μαζί!

Αγρότες, έμποροι, επιστήμονες και εργαζόμενοι έγιναν μια γροθιά εναντία στα σκληρά μέτρα και απείχαν από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους.

Εντύπωση προκάλεσε και η πρωτοφανής κίνηση μιας ιδιοκτήτριας περιπτέρου, η οποία έβαλε για πρώτη φορά σήμερα Πέμπτη μετά από πολλές δεκαετίες λουκέτο στο περίπτερο της.

Αναγνώστης του star.gr μας έστειλε την φωτογραφία που προκάλεσε συζητήσεις στο χωριό της Νέας Πέλλας....

periptero.jpg

Είναι ενδεικτικό ότι οικογένεια που δεν έκλεινε ποτέ το περίπτερο της, ούτε σε γιορτές, ούτε σε αργίες, ακόμη και αν γινόταν σεισμός (που λέει ο λόγος), την Πέμπτη κατέβασε ρολά, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην λιτότητα.

Εκτός από την «Μαρία την περιπτερού», όπως είναι γνωστή στο χωριό η ιδιοκτήτρια της μικρής επιχείρησης, «ΟΧΙ» στο ασφαλιστικό είπαν και οι υπόλοιποι καταστηματάρχες της Νέας Πέλλας, όπως και οι αγρότες και οι εργαζόμενοι! Φύλλο δεν κουνιόταν στο όμορφο χωριό των Γιαννιτσών!

nea-pella3.jpg

νεα-πελλα2.jpg

νεα-πελλα35.jpgνεα-πελλα36.jpg

νεα-πελλα.jpg

νεα-πελλα37.jpg

Δείτε επίσης:

Θεσσαλονικιά νηπιαγωγός ανέβηκε με 12ποντα στα κάγκελα του Υπουργείου! -ΒΙΝΤΕΟ

ΧΑΜΟΣ στη Θεσσαλονίκη! Ένας τραυματίας στην πορεία- Προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα του ΥΜΑΘ!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στα Εξάρχεια-Κάηκαν αυτοκίνητα-Επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ο παππούς fashion icon της πορείας!

ΣΩΒΡΑΚΑ και γραβάτες- Το πανό που έκλεψε την παράσταση

Ο μηχανόβιος παππούς με την "φτιαγμένη" μηχανή στην πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Και πανό στα κινέζικα στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ