Μαζική αναμένεται η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, ενώ πλήθος συλλαλητηρίων έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο το ασφαλιστικό και το σχέδιο Κατρούγκαλου.

Η χώρα αναμένεται να παραλύσει, καθώς δεν θα λειτουργούν τρόλεϊ, ηλεκτρικός, προαστιακός, ταξί, νοσοκομεία, φαρμακεία, εφορίες, ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΠΟΕ ΟΤΑ. Στην απεργία συμμετέχουν έμποροι, βενζινοπώλες αλλά και δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί. Επίσης τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.

Τα συλλαλητήρια

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ κάνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.

Την Πέμπτη ΧΩΡΙΣ:
-μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό, ταξί, πλοία, φορτηγά (Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών ξεκινά απεργία διαρκείας)
-φαρμακεία, ΕΚΑΒ (με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία)
ΚΛΕΙΣΤΑ:
Πρατήρια καυσίμων, εφορίες, ΙΚΑ, ΔΕΗ, εμπορικά καταστήματα, δικηγορικά γραφεία, συμβολαιογραφικά γραφεία (Οι δικηγόροι συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την άλλη Δευτέρα (8/2), ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν έως την Παρασκευή (5/2).

Ποια ΜΜΜ θα λειτουργούν
-Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ
-ΗΣΑΠ, Τραμ και μετρό θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00
Από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, δεν θα κινούνται οι συρμοί λόγω της απεργίας στον προαστιακό.

Ακυρώσεις πτήσεων της Aegean και της Olympic Air
Ανακοινώθηκαν οι ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ καθώς και της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.
Αγρότες
Την ίδια ώρα, αμετακίνητη είναι η στάση των αγροτών, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να υποχωρήσουν από τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών.