​Δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι η Πέμπτη καθώς θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο Ασφαλιστικό.

Στους δρόμους θα βγουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση.

Όπως κάθε φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, μία από το ΠΑΜΕ και μία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Το κεντρικό ραντεβού θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στην Ομόνοια. Την ίδια στιγμή θα υπάρξει και μία τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από την ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και την ΕΣΕΕ (έμποροι).

Ποιοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία:

-ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

-ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι).

-Αυτοκινητιστές ταξί.

-Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.

-Νέοι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, φοροτεχνικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).

-Ελεύθεροι επαγγελματίες.

-Αγρότες.

-Οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών μαζί με τους παραγωγούς.

-Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ)- (θα είναι κλειστά τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα).

-Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

-ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

-ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Επιπλέον και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας. Ειδικότερα:

• Δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, ο ηλεκτρικός και οι συρμοί τ��υ Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

• Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00.

• Μετρό και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ ενώ και τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή.

Επιπλέον, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, στήνοντας μπλόκα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ την Τετάρτη απεργία έκαναν και οι δημοπσιογράφοι (δείτε εδώ περισσότερα)!