Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η υπό��εση του μοιάζει να έχει «βαλτώσει» καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ο 20χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης φαίνεται πως ζούσε έναν εφιάλτη από συμφοιτητές του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Μάλιστα, από καταθέσεις φίλων του προκύπτει πως όλοι στην Σχολή γνώριζαν για τα βασανιστήρια που βίωνε χωρίς ωστόσο να γίνεται κάτι ουσιαστικό για να σταματήσουν. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, και η διεύθυνση της Σχολής είχε ενημερωθεί για τα όσα φρικτά συνέβαιναν όμως κανείς δεν έκανε τίποτα…

Resizer.jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 25 Ιανουαρίου 2015 η Εστία της Σχολής αναστατώθηκε από φωνές. Επίκεντρο των φρικτών ενοχλήσεων ήταν για ακόμη μία φορά ο Βαγγέλης.

«Στις 24.00 είδα τον Βαγγέλη να βαδίζει πολύ γρήγορα αναψοκοκοκκινισμένος και να έρχεται από τη δεύτερη σκάλα προς το δωμάτιό του. Από πίσω του έτρεχαν οι Κρητικοί. Ο… κρατούσε ένα κόκκινο χοντρό ύφασμα που το πέρασε στο λαιμό του Βαγγέλη σαν θηλιά τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω.

Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης με τα χέρια του απομάκρυνε από το λαιμό του το ύφασμα και μπήκε στο δωμάτιό του. Ο… έλεγε στον Γιακουμάκη «μου έσκισες την μπλούζα, θα το πληρώσεις. Αν δεν σε πιάσω σήμερα θα σε πιάσω αύριο, θα σε γ…», χτυπώντας την πόρτα με μπουνιές. Ο… έλεγε «άνοιξε, Βαγγέλη, να τα βρούμε, θα το μετανιώσεις».

Resizer (2).jpg
Πήγαμε να φύγουμε από τις σκάλες αλλά λίγο μετά μας φώναξε ο… να πάμε στου Βαγγέλη γιατί είχε ανοίξει η πόρτα. Ο… του φώναζε «μου έσκισες τη δεύτερη γκόμενά μου» και άρχισε να βαράει σφαλιάρες στον Βαγγέλη στο σβέρκο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Ταυτόχρονα ο… του έριχνε και αυτός δυνατές σφαλιάρες ενώ ο Βαγγέλης φώναζε «φύγετε!». Μετά ο… άνοιξε την ντουλάπα του Βαγγέλη, πήρε μία κολόνια και άρχισε να ψεκάζει το δωμάτιο για να την τελειώσει.

Εγώ με τον… πήραμε ένα σακουλάκι πατατάκια του Βαγγέλη χωρίς να τον ρωτή��ουμε και χαζογελώντας τρώγαμε τα πατατάκια παρακολουθώντας τι γινόταν. (…) Στη συνέχεια, ο… έσπρωξε πάλι τον Βαγγέλη πολύ δυνατά με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο κρεβάτι του συγκατοίκου του. Ο Βαγγέλης σηκώθηκε νευριασμένος και προσπάθησε να τους βγάλει έξω από το δωμάτιο», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Το περιστατικό το ίδιο βράδυ αλλά και την επόμενη ημέρα έγινε θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φοιτητές, χωρίς όμως για ακόμα μία φορά κάποιος να ενημερώσει τη διεύθυνση της Σχολής και να ληφθούν μέτρα.

download.jpg

Από την άλλη μία άλλη κατάθεση ενός φίλου του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι τουλάχιστον σοκαριστική. Ο νεαρός αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι ο Βαγγέλης «έσβηνε» ενώ όπως υποστηρίζει ενημέρωσε τόσο μία δασκάλα του, όσο και την διεύθυνση της Σχολήςγια τα βασανιστήρια που δεχόταν ο άτυχος 20χρονος, ζητώντας τους να κάνουν κάτι γιατί μπορεί ακόμη και να τον σκοτώσουν!

«Τέσσερις μήνες αφότου γνώρισα τον Βαγγέλη, είδα πλέον ένα Βαγγέλη που έσβηνε. Όταν λέω «έσβηνε», εννοώ ότι έχανε το λαμπερό του χαρακτήρα και το γέλιο του. Είχε γίνει πιο απόμακρος, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, ήταν σε άλλο κόσμο. Αυτά μπορούσε εύκολα να τα καταλάβει κάποιος που είχε γνωρίσει τον Βαγγέλη στην αρχή, σε σχέση με τους επόμενους μήνες (…).

Ρωτώντας, έμαθα ότι συγκεκριμένα πέντε άτομα του έκαναν καψώνια και αυτός ήταν ο λόγος που είχε αλλάξει η συμπεριφορά του. Είχα ακούσει ότι τον έκλειναν στην ντουλάπα και του λέγανε «είσαι τζουκ-μποξ, τραγούδα για να βγεις». (…). Δεν είχα δει εγώ κάτι αλλά τα μάθαινα. Μία μέρα όμως μίλησα με ένα συγκεκριμένο άτομο που γνώριζα καλύτερα και με αυτά που μου είπε ότι τράβαγε ο Βαγγέλης, κατέβηκα αμέσως κάτω, στην υπεύθυνη της Εστίας, και της είπα: «πάνω, στην εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουνε και αν δεν το προσέξετε, θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν».

Η κυρία… μου είπε ότι είχε δει και αυτή κάποιες εκδορές στα χέρια του Βαγγέλη αλλά πίστευε ότι ήταν από παιχνίδια. Μετά με ρώτησε αν αυτός είναι ο λόγος που είχε πέσει η απόδοση του Γιακουμάκη στα μαθήματα. Εγώ της είπα ότι αυτό ήταν λογικό να συμβεί, αφού ο Βαγγέλης περνάει αυτά που περνάει. Το άτομο που μου είπε για τα όσα περνάει ο Βαγγέλης ήταν ο… που τα είχε δει και ο ίδιος.

Ο… πολλές φορές έφευγε από το δωμάτιό του και ερχόταν στο δικό μου και καθόταν όλη μέρα εκεί για να μην είναι στον ίδιο χώρο με αυτούς που κάνουν καψώνια στον Βαγγέλη. Μάλιστα τους χαρακτήριζε «Ούγκα Μπούγκα» εξαιτίας της συμπεριφοράς τους (…) Η κυρία… με πήρε και πήγαμε στο διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα».

Αξίζει κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε πως όσο καιρό ο Βαγγέλης αγνοούταν πριν ανακαλυφθεί η σορός του, ο διευθυντής της Σχολής υποστήριζε πως δεν ήξερε κανείς για το bullying που δεχόταν.