​Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", το μεσημέρι της Τρίτης και αναφέρθηκε στην πορεία της υπόθεσης.

Μάλιστα σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον «Ελεύθερο Τύπο» σοκαριστικά στοιχεία μέσα από τη δικογραφία που αποκαλύπτουν τα απάνθρωπα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν ο άτυχος νεαρός από ομάδα συμφοιτητών του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Βαγγέλης δύο μέρες πριν από την εξαφάνισή του στις 6 Φεβρουαρίου 2015 είχε εκμυστηρευτεί το δράμα που βίωνε σε ένα συμφοιτητή του.

Ανάμεσα στα σοκαριστικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι και η προσπάθεια μιας φοιτήτριας της Γαλακτοκομικής Σχολής να αποκρύψει έναν σκληρό δίσκο, μια ανώνυμη επιστολή που έγραφε πως «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του», σεξουαλικού τύπου πειράγματα, αλλά και άγνωστες επιθέσεις για τις οποίες δεν μίλησε ποτέ κανείς.

Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι αυτό προφανώς δεν είναι ανακριτικό υλικό ωστόσο ανέφερε σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση:

«Η προανάκριση έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, έχουν ασκηθεί διώξεις. Μιλάμε για τρεις διαφορετικές δικογραφίες, η μια είναι εκείνη που ενδιαφέρει περισσότερο είναι σε βαθμό κακουργήματος! Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει πλέον να τρέχει η ανακριτική διαδικασία και ο ανακριτής θα καλέσει συγκεκριμένα πρόσωπα να καταθέσουν!»