​Εκτός από τους δρόμους τώρα «κλείνουν» και τις εφορίες οι αγρότες, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους! Σήμερα οι αγρότες από τα Χανιά, την Λαμία και την Άρτα έκαναν κατάληψη στα γραφεία των ΔΟΥ.

Άρτα

Κατάληψη της ΔΟΥ στην Άρτα πραγματοποιούν, από τις 7:30 το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στην παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης. Η κατάληψη έληξε στις 3 μετά το μεσημέρι όπως αναφέρει η συντονιστική επιτροπή.

Το βράδυ της Δευτέρας, αντιπροσωπεία πήγε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε την υποστήριξη του σώματος στον αγώνα ενάντια στο σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης στον αγώνα των αγροτών, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στην Άρτα τα τρακτέρ στο Κομπότι και στο μπλόκο στην είσοδο της πόλης θα κλείσουν και σήμερα το δρόμο από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

Ανάλογοι είναι οι αποκλεισμοί δρόμων και στα υπόλοιπα μπλόκα της Ηπείρου, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, στον κόμβο του Λούρου κ��ι στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κακκαβιάς.

Χανιά

Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και των Διοικητικών Δικαστηρίων στα Χανιά προχώρησαν από νωρίς το πρωί μέλη της ΠΑΣΕΒΕ της ΠΑΣΥ του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων που πρόσκ��ινται στο ΚΚΕ. Η κατάληψη έληξε στις 10:30.

ef1_3.jpg
Αίτημα της κινητοποίησης ήταν η απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό. Στην πρόσοψη αλλά και στην είσοδο του κτιρίου οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό τα οποία απέσυραν μετά το τέλος της κινητοποίησης.

Οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς, ενώ το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Φώτης Ρηγανάκος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης, ώστε, όπως είπε, «όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα και να απαιτήσουμε την απόσυρση των σχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Λαμία

Σε κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στη Λαμία προχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, από νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι αγρότες πολιόρκησαν την εφορία της Λαμίας που είναι και η μοναδική εφορία στο νομό Φθιώτιδας, δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους να μπουν στο κτίριο και στα γραφεία τους και έτσι έχει παραλύσει κάθε συναλλαγή σήμερα.

Οι αγρότες παρέμειναν έως αργά το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν το ίδιο και τις επόμενες μέρες.