Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ταμείου επικουρικής τους ασφάλισης, στην οδό Βεραντζέρου στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν το πρωί αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό. Οι αστυνομικοί θα συμμετέχουν με τους υπόλοιπους ένστολους σε πανελλαδική διαμαρτυρία την προσεχή Παρασκευή.

Αυτή τη φορά άλλαξαν οι ρόλοι. Οι αστυνομικοί φόρεσαν κίτρινα γιλέκα και με μαύρες σημαίες στα χέρια διαδήλωσαν κατά του ασφαλιστικού. Μάλιστα, άπλωσαν ένα πανό που έγραφε ότι το ταμείο είναι δικό τους, το οποίο δικαιολόγησαν λέγοντας: «Το ταμείο είναι δικό μας. Δεν επιβαρύναμε ποτέ το δημόσιο, ούτε ένα ευρώ. Επειδή έχουμε αποθεματικά, 220 εκατ. έρχονται να τα πάρουν για να καλύψουν τα ελλειμματικά».

Οι αστυνομικοί έμειναν για περίπου 2 ώρες χωρίς να κλείσουν το δρόμο και όπως είπαν δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς το νέο ασφαλιστικό καταστρέφει τα ταμεία τους, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν φροντίσει για την βιωσιμότητα του.

«Εμείς τόσα χρόνια γιατί κάναμε μόνοι μας αύξηση εισφορών; Για να μην καταρρεύσει το ταμείο. Και να έρθουν να μας συμπεριφερθούν έτσι; Όχι δεν θα το επιτρέψουμε αυτό»πρόσθεσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν αλλά ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία που θα κάνουν μαζί με πυροσβέστες και λιμενικούς την Παρασκευή στις 4 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.