​Νέα στοιχεία για τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης ως ύποπτοι για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως έχει γράψει το star.gr, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από έναν τυπικό έλεγχο, στη διάρκεια του οποίου βρέθηκε πως είχαν μαχαίρια στην κατοχή τους. Όταν τους πήγαν στο τμήμα, διαπιστώθηκε πως η Σουηδία είχε εκδώσει σήμα για την παρακολούθησή τους και… το κουβάρι ξετυλίχθηκε.

Πρόκειται για τον 29χρονο, βοσνιακής καταγωγής, Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς και τον 20χρονο Αμέρ Αλ Χασάνι από την Υεμένη, οι οποίοι κρατούνται και την Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή. Εκτός από τα μαχαίρια, στην κατοχή τους βρέθηκαν στολές παραλλαγής, κινητά τηλέφωνα και μεγάλο χρηματικό ποσό, σε δολάρια και σουηδικές κορώνες.

Kαι οι δύο είναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε ερώτηση των ελληνικών αρχών ενώ τα Σουδικά διαβατήρια τους είναι γνήσια, σύμφωνα με απάντηση των σουηδικών αρχών.

Έφθασαν στην Αθήνα, μέσω Μονάχου στις 23/1 έμειναν 2-3 ημέρες στην Αθήνα από όπου προμηθεύθηκαν τα μαχαίρια, τα ρούχα παραλλαγής και τον εξοπλισμό επιβίωσης τα οποία έβαλαν σ ΄ ένα σακ βουαγιάζ.

Αναχώρησαν για Αλεξανδρούπολη 26 του μήνα και συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο Μπεκτάσεβιτς πηγαινοερχόταν ανεμπόδιστα στη Συρία και εκτόξευε από εκεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απειλές για σφαγή απίστων, ποζάροντας με πολεμικά αυτόματα, παρά το γεγονός ότι παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης, λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος του.

Ο 29χρονος θεωρείται πως έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση πυρήνων τζιχαντιστών στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια και φυσικά η σύλληψή του σε τυχαίο έλεγχο στην Αλεξανδρούπολη έχει σημάνει συναγερμό.

Αστυνομικές πηγές, σημειώνουν ότι η σύλληψή του ήταν τυχαίο γεγονός, καθώς αφενός δεν είχαν καμία ενημέρωση από τις σουηδικές αρχές για το πόσο επικίνδυνος είναι και αφετέρου τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνεργός του δεν είχαν κάτι ύποπτο ούτε στη συμπεριφορά τους, ούτε στην εμφάνισή τους, που να προσομοιάζει σε τζιχαντιστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΡΙΛΕΡ: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι τζιχαντιστές στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης!

ΑΥΤΟΙ είναι οι δύο τζιχαντιστές που πιάστηκαν στο ΚΤΕΛ – Καταδικασμένος ο ένας!

Νέες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Έστηνε πυρήνες τζιχαντιστών στην Ευρώπη ο τρομοκράτης της Αλεξανδρούπολης