Ένας Ιρακινός Κουρδικής καταγωγής, συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την άφιξή του στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη. Στον έλεγχο του αεροδρομίου, εντοπίστηκε με πλαστό διαβατήριο.

Ο εν λόγω άνδρας ζει στην Αθήνα μόνιμα, έχει άδεια παραμονής και είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, με την οποία έχει και δύο παιδιά.

Πώς ο Ιρακινός βρέθηκε με πλαστό διαβατήριο στα χέρια του:


Όταν το διαβατήριό του έληξε, αντί να το ανανεώσει πηγαίνοντας στην Ιρακινή πρεσβεία, έστειλε μια φωτογραφία στον αδερφό του, καθώς όπως υποστήριξε ο ίδιος, δεν μπορούσε να μεταβεί στο Ιράκ. Οι ελληνικές αρχές του είχαν επιβάλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μας από το 2008, καθώς είχε κατηγορηθεί για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Το διαβατήριο του Ιρακινού συγκαταλεγόταν στην παρτίδα διαβατηρίων που είχαν κλέψει τζιχαντιστές από το Ιράκ. Η Αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και μόλις εντοπίστηκε το διαβατήριο σήμανε συναγερμό.

Από πού έκλεψε ο ISIS τα διαβατήρια:

Μεγάλος αριθμός κενών διαβατηρίων εκλάπησαν από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS από το κέντρο πολιτών στην Ιρακινή επαρχία Nineveh κατά τη διάρκεια του περασμένου Ιουνίου.
Τα κενά διαβατήρια αυτής της σειράς ακυρώθηκαν από τις αρχές του Ιράκ, προκειμένου να αποφευχθεί η εκμετάλλευση των διαβατηρίων και η διείσδυση ξένων μαχητών του ISIS στην Ευρώπη.

Το who is who του Ιρακινού:

Ο άνδρας που συνελήφθη εργάζεται ως υπάλληλος σε κατάστημα εστίασης στην Αθήνα και είναι συνιδιοκτήτης εταιρίας κατασκευής επίπλων που εδρεύει στο Κουρδιστάν μαζί με τα δυο του αδέρφια. Ο λόγος που επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ήταν για να προβεί σε αγορά ξυλείας για την εταιρία του καθώς επίσης και για να συναντήσει τη μητέρα του και την μία από τις έξι αδελφές του.