​Θα «παραλύσει» η χώρα τις επόμενες ημέρες λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης της Δευτέρας , σήμερα. Για αυτό οπλιστείτε με υπομονή και δείτε αναλυτικά ποιοι θα απεργήσουν.

Την Δευτέρα

Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από αύριο Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον από 1 έως 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στη διάρκεια της αποχής από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί θα συνταγογραφούν σε απλό συνταγολόγιο. Οι γιατροί συμμετέχουν και αυτή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη

Την Τρίτη, λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ δεν θα εξυπηρετούν τους επιβάτες από τις 11:00 έως και τις 16:00.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12:00 έξω από το υπουργείο Μεταφορών ζητώντας μεταξύ άλλων συνάντηση με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Την Τετάρτη

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Την Πέμπτη

Γενική 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια και ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Επίσης, δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.

Νέα 48ωρη απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Απεργούν και οι πρατηριούχοι

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Πρόκειται για τις σπάνιες φορές που οι πρατηριούχοι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αφού τα τελευταία 9 χρόνια έχει γίνει άλλες δύο φορές.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα θα υπάρχουν κάποια πρατήρια ανοιχτά, ενώ σε κάποιους νομούς της χώρας δεν θα υπάρχει ��ύτε ένα πρατήριο ανοιχτό.

Και να μην ξεχνάμε, τους αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και απειλούν με επ' αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών.