Πλούσιο… τρομοκρατικό παρελθόν έχει ένας από τους δύο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής στο ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης: είχε καταδικαστεί σε 14ετή φυλάκιση, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε «μίνι οπλοστάσιο», ενώ είχε «ανεβάσει» βίντεο με απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα!

Όπως έχει γράψει το star.gr, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από έναν τυπικό έλεγχο, στη διάρκεια του οποίου βρέθηκε πως είχαν μαχαίρια στην κατοχή τους. Όταν τους πήγαν στο τμήμα, διαπιστώθηκε πως η Σουηδία είχε εκδώσει σήμα για την παρακολούθησή τους και… το κουβάρι ξετ��λίχθηκε.

Πρόκειται για τον 29χρονο, βοσνιακής καταγωγής, Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς και τον 20χρονο Αμέρ Αλ Χασάνι από την Υεμένη, οι οποίοι κρατούνται και την Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή. Εκτός από τα μαχαίρια, στην κατοχή τους βρέθηκαν στολές παραλλαγής, κινητά τηλέφωνα και μεγάλο χρηματικό ποσό, σε δολάρια και σουηδικές κορώνες.

mirsad.jpg

Μόλις σε ηλικία 18 ετών, ο Μπεκτάσεβιτς συνελήφθη μετά από επέμβαση των βοσνιακών υπηρεσιών ασφαλείας στο σπίτι του, στο Σεράγεβο, καθώς είχε εκρηκτικά, προπαγανδιστικό υλικό της Αλ Κάιντα και ένα βίντεο με έναν κουκουλοφόρ�� -που όπως αποδείχθηκε, ήταν εκείνος- να εκτοξεύει απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες στον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο συλληφθείς πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο και, τελικά, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, απ’ όπου, μαζί με τον 20χρονο, επιχείρησαν να περάσουν στην Τουρκία.

Αν και τα ίχνη του 29χρονου είχαν, μέχρι σήμερα που συνελήφθη, χαθεί, στο Ίντερνετ υπάρχει ένα βίντεο που είναι… αφιερωμένο σε εκείνον: χρονολογείται από το 2010 και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πλάνα από το βίντεο στο οποίο ο ίδιος απειλούσε πως ετοίμαζε τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες!

Δείτε το βίντεο για τον Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς