​Δύο άτομα με διασυνδέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία συνέλαβε η αστυνομία στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης! Μάλιστα, στο παρελθόν, ένας εξ’ αυτών είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση γιατί είχε εκρηκτικά και απειλούσε με επιθέσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για έναν 29χρονο Βόσνιο και έναν 20χρονο από την Υεμένη, αμφότεροι με σουηδικό διαβατήριο. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφά��ειας προχώρησαν στον έλεγχο των δύο ατόμων καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες και βρέθηκε ότι είχαν δύο μαχαίρια 23 και 32 εκατοστών. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου διαπιστώθηκε πως και για τους δυο τους η Σουηδία έχει επιβάλει το μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης και, έτσι, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι...

Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις μυστικές υπηρεσίες, με τον 29χρονο να έχει καταδικαστεί, το 2005, στη Βοσνία, σε 14 χρόνια φυλάκισης γιατί είχαν βρεθεί στο σπίτι του μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο. Στο βίντεο, ένας άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο απειλούσε για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο, ενώ, μετά από ανάλυση που έκαναν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, κατέληξαν στο ότι ο εικονιζόμενος ήταν ο ίδιος ο 29χρονος, ο οποίος ήταν ύποπτος για σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Βόσνιος πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο και, τελικά, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Αν και οι δύο άνδρες έβγαζαν εισιτήριο για να πάνε σε ένα χωριό, οι Αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο να περάσουν στην Τουρκία.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, καθώς κατηγορούνται για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες.