​Είναι λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ και το Μοναστηράκι έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο του Star που εξασφάλισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας, Έλληνες αντιεξουσιαστές με τις καρέκλες στα χέρια συγκρούονται με Γερμανούς εθνικιστές στην οδό Μητροπόλεως, σκορπίζοντας τον τρόμο στους θαμώνες των καταστημάτων που προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο της συμπλοκής.

Όλα ξεκίνησαν όταν 12 Γερμανοί εθνικιστές που έφτασαν στην Ελλάδα για να λάβουν μέρος στην αυριανή πορεία της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων πήγαν σε εστιατόριο στο Μοναστηράκι για να γευματίσουν. Μια ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελούμενη από περίπου 20 άτομα τους εντόπισε και τους περικύκλωσε.

Έτσι ξεκίνησε ο καυγάς…Το ξύλο συνεχίστηκε λίγα μέτρα πιο κάτω. Με όπλα καρέκλες, μπουκάλια, μαχαίρια, πιρούνια και πιάτα οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές πάλευαν σώμα με σώμα.

Οι θαμώνες των καταστημάτων τρομοκρατημένοι έβλεπαν μπροστά στα ματιά τους το άγριο ξύλο. Λίγα λεπτά αργότερα οι αντιεξουσιαστές έφυγαν από το σημείο αφήνοντας πίσω τους 5 Γερμανούς χτυπημένους. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.