​Συνολικά σε όλη τη χώρα υπάρχουν πλέον 89 μπλόκα με τους αγρότες να απειλούν πως θα κλείσουν οριστικά κομβικά σημεία στις εθνικές οδούς, από Δευτέρα.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έκαναν πορεία και συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους από τα μπλόκα προς την κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Aκόμα, προετοιμασίες για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους πιο «συσπειρωμένα και συντονισμένα», πραγματοποιούν από σήμερα οι συμμετέχοντες στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και «από τη Δευτέρα όλα θα είναι διαφορετικά», τόνισαν αγροτοσυνδικαλιστές.

Στο μεταξύ, οι περισσότεροι εκ αυτών έχουν ήδη ορίσει την αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει το νομό τους στην αυριανή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στα Τέμπη για τις 14.00 το μεσημέρι.

Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, που έχει «απαγορέψει» από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά, δίνοντας ελευθέρας στα λεωφορεία και τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό μέχρι και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, όπως μας επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα «μπλόκαραν» το δρόμο 12.00-18.00, όπως και στα Τέμπη, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί φτάνοντας Θεσσαλονίκη.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.