Τ​α μέλη της διαδικτυακής ομάδας Greek Electronic Army που πραγματοποιούσε επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιρειών ταυτοποίησε η Αστυνομία.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος επτά ατόμων, ένα από τα οποία συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πρόκειται για 36χρονο, στο σπίτι του οποίου στην Αττική έγινε έρευνα στις 19 Ιανουαρίου. Βρέθηκαν τότε τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με αποθηκευμένα αρχεία με τα ονόματα χρηστών, διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κωδικοποιημένα συνθηματικά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 1.642 φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων, οι οποίες είχαν ελεγχθεί (σκαναριστεί) με τη χρήση λογισμικών-εργαλείων, με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας τους.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σελίδας τής εν λόγω ομάδας σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις που ανέφεραν ότι μέλη της έκαναν επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα υπήρχαν αναρτήσεις για διαδικτυακές επιθέσεις που έγιναν στο διάστημα από 7 Ιανουαρίου έως 28 Μαΐου 2015.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, προέκυψε και η εμπλοκή 17χρονου στις επίμαχες διαδικτυακές επιθέσεις.

Σε έρευνα που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στο σπίτι του στην Αττική, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα λογισμικά των σχετικών διαδικτυακών επιθέσεων.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν τόσο ο 36χρονος συλληφθείς, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στις διαδικτυακές αυτές επιθέσεις.

Πρόκειται για 18χρονο κάτοικο Θεσσαλονίκης, 19χρονο κάτοικο Πατρών, 21χρονο κάτοικο Καρδίτσας, 50χρονο κάτοικο Διδυμοτείχου και 18χρονο κάτοικο Αθηνών, στα σπίτια των οποίων έγιναν έρευνες από 18-27 Ιανουαρίου. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, για παράνομη αντιγραφή, χρήση απορρήτων δεδομένων και πρόσβαση σε προγράμματα και στοιχεία ηλεκτρονι��ού υπολογιστή, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.