​Πρόσφυγας με το νεκρό παιδί του στην αγκαλιά, μαζί με άλλους ναυαγούς εντοπίζονται πάνω στα συντρίμμια της βάρκας που τους μετέφερε από την Τουρκία στη Σάμο. Το ναυάγιο σημειώθηκε ξημερώματα της Πέμπτης και είχε τραγικό απολογισμό 26 νεκρούς, εκ των οποίων οι 10 ήταν παιδιά, 10 άνδρες και 6 γυναίκες.

Η ιταλική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει πέντε ανθρώπους. Συνολικά, σώθηκαν εννέα, δυο παιδιά, δυο γυναίκες και πέντε άνδρες.

Η ξύλινη βάρκα που μετέφερε 40-50 πρόσφυγες ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κοντά στο ��οκκάρι.

Ένας άνδρας εντοπίστηκε κοντά στην ακτή. Είπε πως βρισκόταν σε ξύλινη βάρκα που είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία με προορισμό τη Σάμο. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων προσφύγων συμμετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο πλωτά σκάφη της δύναμης Frontex και ιδιωτικά μέσα.

Οι ναυαγοί που εντοπίστηκαν από το ιταλικό λιμενικό είχαν περάσει 24 ώρες πάνω στα συντρίμμια της βάρκας που θα τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Nαυάγιο Σάμου: 25 νεκροί μετανάστες ανάμεσά τους 10 παιδιά

Στους 14 οι νεκροί από το ναυάγιο της Σάμου- Ακόμη ένα αγοράκι ανασύρθηκε νεκρό!