​Πιο σκληρή στάση υιοθετούν από σήμερα οι αγρότες, μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και είχαν σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica.

Έτσι, επιστρέφουν και πάλι στα μπλόκα και προχωρούν σε μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς των δρόμων, αν και υπάρχουν μπλόκα που διαφοροποιούνται.

Σήμερα οι δρόμοι θα μείνουν κλειστοί σε όλα τα μπλόκα από τις 12:00 – 14:00 και από τις 18:00 – 21:00, ενώ στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, που πραγματοποίησε συνέλευση την Πέμπτη, ο δρόμος θα κλείσει από τις 17:00 – 22:00.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας, τις τελευταίες μέρες οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους για πάνω από έξι ώρες, ξεκινώντας συνή��ως από τις 13:00, απαγορεύοντας την είσοδο σε νταλίκες. Όμως από νωρίς το απόγευμα και πριν βραδιάσει, αφήνουν να περάσουν επί ελληνικού εδάφους ΙΧ στα οποία επιβαίνουν παιδιά.

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί και στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου, με τους αγρότες της Αττικής να απειλούν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

Αυτό που αποφασίστηκε προς το παρόν είναι να κλείσει η Λεωφόρος Μαρκοπούλου στη διασταύρωση με τη Λ. Κορωπίου προς αεροδρόμιο από τις 12:00 - 13:00.

Μάλιστα θα πραγματοποιηθούν και γενικές συνελεύσεις, ώστε να αποφασίσουν οι αγρότες για την πορεία των κινητοποιήσεων, με σαφή πρόθεση από την πλειοψηφία αυτών, την κλιμάκωσή τους.

Πάντως, μετά από τα χθεσινά επεισόδια, φαίνεται πως οι αγρότες δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν πίσω στα αιτήματά τους, αλλά ούτε και να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία της χώρας, παρά το κάλεσμα που τους έχει απευθύνει ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του μετά από τα επεισόδια στην Agrotica έκανε λόγο για «προβοκατόρικες ενέργειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς».

Σημείωσε μάλιστα πως τα επεισόδια δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των αγροτών για τους οποίους είπε, πως είναι «άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής».