​Η υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου από την Κοιλάδα Αργολίδας είχε παγώσει όλη την Ελλάδα. Η χήρα του καπετάνιου προφυλακίστηκε, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρχικά φέρεται να ομολόγησε ότι αυτή τον σκότωσε, αλλά στην πορεία αναίρεσε την ο��ολογία της.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο καπετάνιος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού ενός φίλου του, στις 8 Δεκεμβρίου 2014. Αρχικά είχε γίνει λόγος για αυτοκτονία του 42χρονου αλλά τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας έδειχναν ανθρωποκτονία. Η σύζυγος του καπετάνιου μετά από πολύωρη ανάκριση φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και πως όλα έγιναν πάνω σε συμπλοκή. Επισήμανε δε, ότι δεν ενεπλάκη άλλο πρόσωπο, με τις αρχές όμως να μην αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο. Η Δήμητρα ακόμη κρατείται, δηλώνοντας αθώα.

Συγκλονίζουν oι γονείς του αδικοχαμένου καπετάνιο που μιλούν στο STAR

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα, η οικογένεια του Θανάση, δεν μπορεί να επουλώσει τις πληγές και κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα τα καταφέρει.

Η μητέρα του άτυχου καπετάνιου, Χρυσούλα Λάμπρου περιγράφει στο STAR: «Καμιά φορά κάθομαι και βλέπω τις φωτογραφίες του. Μόνο του γάμου του πέταξα στη θάλασσα» και προσθέτει:

«Του φώναξα και του είπα ότι δεν τον ήθελα αυτό το γάμο, αλλά παντρεύτηκε τελικά». Η κυρ��α Χρυσούλα μάλιστα λέει πως ακούγονταν διάφορα, αλλά δεν τα έλεγε στο γιο της, για να μη βάλει το ζευγάρι σε καυγάδες.

Η στιγμή που περιγράφει τη μέρα που έχασε τον πολυαγαπημένο της γιο σπάει καρδιές: «Πίναμε καφέ με τον άντρα μου, μας πήρε τηλέφωνο η νύφη μου, στις 3 παρά το μεσημέρι. Μου λέει “πυροβολήσανε το Θανάση. Τον έχουν στο κέντρο υγείας”. Πήραμε τηλέφωνο τα ανίψια μας για να έρθουν να πάρουν τον άντρα μου και να τον πάνε στο κέντρο υγείας. Ώσπου μετά από δύο ώρες μας είπαν το “τέλος”» και επισημαίνει «Δεν ξέραμε τίποτα. Τι είχε γίνει… πως είχε γίνει, δεν ξέραμε».
Η χαροκαμένη μάνα συνεχίζει λέγοντας ότι μετά από καιρό οι συγγενείς τους, ψυθίριζαν : «Τι ψάχνετε το δολοφόνο; Ο δολοφόνος είναι στο σπίτι σας. Όλοι ήξεραν αλλά δεν μας έλεγαν τίποτα. Ακόμα δεν ομολογούν» και τονίζει: «Ο γιος μου ήταν ερωτευμένος αλλά αυτή όχι».
Η αδελφή του καπετάνιου ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει το μαύρο χτύπημα της μοίρας
«Έχει αλλάξει η ζωή μας από εκείνη τη μέρα» εξομολογείται η Αθανασία, η οποία τονίζει ότι «ο αδελφός της είχε παθολογικό έρωτα με τη γυναίκα του, χώριζαν και τα έβρισκαν».
"Είχα καταλάβει από την αρχή ότι η νύφη μου σκότωσε τον γιο μου" λέει ο τραγικός πατέρας
Ψημένος μια ολάκερη ζωή στην αλμύρα της θάλασσας, ο κύριος Τάσος, βίωσε τη μεγαλύτερη φουρτούνα της ζωής του στη στεριά.
Ο πατέρας του αδικοχαμένου Θανάση λέει για το γιο του: «Εμένα δεν μου έλεγε τίποτα. Μάθαινα ότι δεν πήγαινε καλά η ζωή του».
Ο ίδιος υποστηρίζει πως πέρασε από το μυαλό του ότι η νύφη του είναι υπεύθυνη για το θάνατο του Θανάση. «Όταν βρήκαμε το γιο μου στο σημείο… είπα αυτή είναι!» δηλώνει και προσθέτει: «Πρέπει να έχει και συνεργό, αλλά δεν το μαρτυράει».
Στη συνέχεια εξηγεί: «Μας έλεγε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Εκεί μου μπήκαν ιδέες. Πού το ήξερε; 10 μέρες μετά της το έκ��ψα. Της είπα μην ξαναπατήσεις σπίτι».
Τέλος, μιλά και για την εγγονή του, η οποία μεγαλώνει με την οικογένεια της μητέρας της: «Δεν μας αφήνουν να δούμε το εγγόνι μας. Το βλέπω στο δρόμο και τρέμει η καρδιά μου, κλαίω».
Οι κάμερες κλείνουν, η συνέντευξη τελειώνει, όμως η οικογένεια του Θανάση δεν σταματά και δεν πρόκειται να σταματήσει να θρηνεί, ζητώντας δικαίωση για το νεκρό της.