​Το πρωί της Πέμπτης, λίγο μετά τις 11:00, δόθηκε στην κυκλοφορία η εντυπωσιακή γέφυρα Τσακώνας, που συνδέει τη Νότια Πελοπόννησο με την Αθήνα…

Η τοξωτή γέφυρα μήκους 390 μέτρων, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.

Πρόκειται για τη 2η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως!

Τον Φεβρουάριο του 2003, έγινε μεγάλη κατολίσθηση στη Νέα Εθνική Οδό Τριπόλεως -Καλαμάτας με συνέπεια να προκληθεί μετακίνηση εδαφικών μαζών καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο.

Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να ενώσει τις δυο περιοχές που συνέδεε ο δρόμος, με την γέφυρα να κρέμεται πάνω από το σημείο της κατολίσθησης.

Μάλιστα, όπως σας έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα στο star.gr, η γέφυρα έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αντέξει, ανάλογα την περίπτωση, ακόμη και σε σεισμούς μεγέθους 6,5- 7,5 ρίχτερ και σε ένταση ανεμών έως και 10 μποφόρ.

Περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας, 2 ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,50m, μια κεντρική νησίδα πλάτους 2,00m, δύο πλευρικά ερείσματα 2Χ0,50 μέτρων και δύο πεζοδρόμια πλάτους 2Χ1,70 μέτρων.

Δείτε το βίντεο που έχει τραβηχτεί από drone και δείχνει την εντυπωσιακή γέφυρα…