Μετά από 17 μήνες ξαναζωντανεύει στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Γύθειο, το διπλό φονικό της Μάνης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς την Τετάρτη ξεκίνησε η δίκη των δύο 19χρονων δραστών.

Οι νεαροί έχουν ομολογήσει το άγριο έγκλημα, ισχυριζόμενοι πως για τις πράξεις τους ευθύνεται ο φόβος που ένιωσαν για τους δυο body builders.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας φαίνεται πως είχε αντίθετη άποψη! Σύμφωνα με εκείνον, οι δράστες διέπραξαν το έγκλημα «από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες…

Τι συνέβη τον Αύγουστο του 2014

Οι δυο 19χρονοι κατηγορούνται για την στυγερή δολοφονία του Κώστα Σγούρου και του Γιάννη Κομμάτη για μια χούφτα αναβολικά που δεν πήραν ποτέ και για 800 ευρώ.

210814101434_4153.jpg
Κώστας Σγουρός

Μάλιστα, από τις απολογίες των δύο παιδιών προέκυψε ότι ο στρατιωτικός Γιάννης Κομμάτης ήταν «παράπλευρη απώλεια». Πιο συγκεκριμένα, οι 19χρονοι δεν είχαν κάποια διαφορά μαζί του, παρά μόνο με τον φίλο του, στον οποίο είχαν δώσει χρήματα για αναβολικά που δεν πήραν ποτέ!

Τότε, πήραν τηλέφωνο τον 26χρονο, ο οποίος είχε αδυναμία στα «γρήγορα» αυτοκίνητα, με το πρόσχημα ότι του έχουν βρει ένα πολύ καλό αμάξι σε μια πολύ καλή τιμή. Το θύμα διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί της περιοχής παρέα με τον 25χρονο και τις κοπέλες τους όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα και έκλεισε ραντεβού με τους «δολοφόνους» του!

210814101435_5401.jpg
Γιάννης Κομμάτης

Ζήτησε από τον στρατιωτικό να τον συνοδεύσει για να ελέγξει το όχημα, επειδή είχε σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων. Όταν συναντήθηκαν όμως, οι νεαροί λογομάχησαν και τα αίματα άναψαν καθώς ο Σγουρός χαστούκισε τον έναν 19χρονο, ο οποίος σήκωσε αμέσως το δίκαννο, σημαδεύοντας τον.

Μόλις το είδαν οι δυο bodybuilders προσπάθησαν να ξεφύγουν τρέχοντας αλλά ο δράστης τους κυνήγησε και τους πυροβόλησε πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής. Έπειτα, ξαναγέμισε το όπλο και συνέχισε να πυροβολεί προς όλες τις κατευθύνσεις, τραυματίζοντας το��ς άτυχους άνδρες και υποχρεώνοντας τους να λυγίσουν και να πέσουν στα γόνατα. Τότε, τους έριξε τις χαριστικές βολές στο πίσω μέρος του κεφαλιού!

Και ενώ αρχικά όλοι πίστευαν ότι τα τραύματα που έφεραν οι άτυχοι νέοι είχαν προέλθει από άγριο ξυλοδαρμό, οι ομολογίες τους ανατρέπουν τις μέχρι τώρα θεωρίες, καθώς τα τραύματα προήλθαν επειδή οι δράστες… έσυραν τις σορούς τους για να τις φορτώσουν στο αγροτικό φορτηγάκι του ενός!

Resizer (1).jpg
Το όχημα όμως δεν είχε πόρτα και τα άψυχα κορμιά των δύο φίλων γλιστρούσαν κατά τη μεταφορά τους στο σημείο όπου και τελικά εντοπίστηκαν, για αυτό τα έδεσαν με σχοινιά.

Το φορτηγάκι είδε να κινείται στην περιοχή ένας αυτόπτης μάρτυρας χωρίς να συγκρατήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του και ενημέρωσε τους αστυνομικούς που έκαναν έρευνα μετά την αποκάλυψη του φρικτού εγκλήματος.

Στην περιοχή υπήρχε μόνο ένα κόκκινο φορτηγάκι χωρίς πίσω πόρτα κι έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν εύκολα τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς του που αποκάλυψε ότι το χρησιμοποιούσε ο γιος της!

Αρχικά, ο νεαρός αρνήθηκε κάθε σχέση με την διπλή δολοφονία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία κλήση στο κινητό του Σγουρού που όπως αποδείχθηκε, είχε γίνει από κινητό το οποίο είχε αγοραστεί στο όνομα της... γιαγιάς του, ήταν αυτή που τον πρόδωσε!