​Με καζάνι που βράζει μοιάζει η χώρα μας καθώς οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από εργαζόμενους από όλους τους κλάδους.

Οι αγρότες συνεχίζουν ακλόνητοι τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της χώρας μας. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτική�� Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε πως το πρωί της περασμένης Τετάρτης, περίπου 2.000 αγρότες, είχαν «εγκλωβίσει» τον υπουργό στο κτίριο που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας τελείωσε η ομηρία του (δείτε εδώ περισσότερα).

Επιπλέον οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 16:00 έως τις 21:00 όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνιση τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Στον αγώνα των αγροτών όλης της Ελλάδας μπήκαν και οι αγρότες της Αττικής. Από το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση τρακτέρ και αυτοκινήτων από αγρότες της Παιανίας και των Σπάτων. Τα οχήματα έχουν παραταχθεί στην διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με την Αττική Οδό, σε σημείο που μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις μεταξύ των αγροτών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς, για το πότε και με ποιο τρόπο θα κλιμακώσουν την κινητοποίησή τους.

Πιστοί στον δικό τους αγώνα παραμένουν οι αγρότες του Προμαχώνα οι οποίοι έκλεισαν την Τετάρτη επ' αόριστον το τελωνείο της περιοχής ενώ σήμερα θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00.

Στο πλευρό των αγροτών και οι επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και προετοιμάζονται για τη μεγάλη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Σήμερα, απέχουν από τα εργασιακά τους καθήκοντα ��ι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι αλλά και οι δημοσιογράφοι.

Επιπρόσθετα, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια ενώ οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη της βάρδιας. Σε καταλήψεις δημαρχείων θα προχωρήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 10:00 έως και τις 14:00.