Σ​ε στάση εργασίας βρίσκονται από τις 9 το πρωί μέχρι και την λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Τα ασθενοφόρα κινούνται με προσωπικό ασφαλείας και από τα 67 οχήματα που χρησιμοποιούνται καθημερινά για έκτακτα περιστατικά και διακομιδή ασθενών διατίθενται μόνο τα 37 για να καλύψουν όλη την Αττική.

Παράλληλα, λόγω της στάσης εργασίας περιορίστηκαν και οι μηχανές του ΕΚΑΒ για τα έκτακτα περιστατικά της Αττικής, και από 6 που βγαίνουν σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούνται σήμερα μέχρι την λήξη της βάρδιας μόνο δυο μηχανές.

Αναλυτικά, τα στοιχεία που προκύπτουν είναι τα εξής:

Αντί για 51 ασθενοφό��α που χρησιμοποιούνται καθημερινά για τα έκτακτα περιστατικά της Αττικής χρησιμοποιούνται σήμερα μόνο 27. Τα ασθενοφόρα για χρόνια περιστατικά από 7 έχουν περιοριστεί λόγω της στάσης σε 5 και τα 9 ασθενοφόρα που έχουν μέσα γιατρό για διασωληνώσεις είναι πλέον 5.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εκτός απο τα γνωστά προβλήματα, όπως για το ότι από τα 130 ασθενοφόρα για την Αττική είναι τα μισά εκτός λειτουργίας, για την μη πληρωμή των υπερωριών και εκτός έδρας των ετών 2014 και 2015, για την μη καταβολή υπερωριών για τα πληρώματα και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στις γιορτές των Χριστουγέννων των ετών 2014 καίω κ.α., διαμαρτύρονται σήμερα κατά κύριο λόγο για τις περικοπές στις συντάξεις τους που θα επέλθουν απο το ασφαλιστικό. " Περικοπές, που θα φτάσουν μέχρι και 30%", σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργο Μαθιόπουλο.

Η σημερινή στάση εργασίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ είναι προειδοποιητική καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης με την συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν αυτή την ώρα γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του σωματείου και στο κτίριο που στεγάζεται η διοίκηση του ΕΚΑΒ επι των οδών Υγείας και Κύπρου στην περιοχή Παπαγου. Μέσα απο την γενική συνέλευση τους θα προσδιορίσουν και τα περαιτέρω αγωνιστικά τους βήματα.