​Αποφασισμένοι για όλα είναι οι αγρότες οι οποίοι φαίνεται πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τόσο το Ασφαλιστικό όσο και το Φορολογικό.

Μετά από πανελλαδική συνέλευση τους την Τρίτη αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με τα μπλόκα να πληθαίνουν και να γίνονται πιο «συμπαγή».

086c213a5680008243e77f725af52434_L.jpg
Ειδικότερα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ξεχωρίζει η κινητοποίηση στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Η πόλη των Σερρών θα μοιάζει με φάντασμα καθώς όλες οι κοινωνικές τάξεις, από εμποροϋπαλλήλους, μέχρι και δικηγόρους και συνταξιούχους θα πάνε στον Προμαχώνα να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των αγροτών.

Στον Νομό Πιερίας, θα κλείσει ο δρόμος από τις 14:00 μέχρι τις 15:00. Υπενθυμίζεται ότι στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

kouloura_bloko_3.jpg
Κλειστός είναι ο κόμβος τη Κουλούρας στην Ημαθία από τις 12:00, ενώ αναμένεται να ανοίξει στις 14:00. «Υπό κατάληψη» εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με τ�� μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 12:00- 14:00 και στις 18:00- 21:00 θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου.

kouloura_bloko_8.jpg
Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη «θέση του» παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα, ενώ όλα ακολουθούν τα όσα αποφασίστηκαν χθες στην Σίνδο.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν και σήμερα στις 12:00- 14:00 συμβολικούς αποκλεισμούς. Στήθηκε χθες και το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται εκεί και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.