​Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας μετά την αποκάλυψη μίας απίστευτης υπόθεσης! Ένας 59χρονος βρέθηκε στη φυλακή με την κατηγορία ότι βίαζε την 14χρονη ανιψιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο άνδρας οδηγήθηκε στη φυλακή τον Νοέμβριο του 2014 παρά το γεγονός ότι υποστήριζε πως είναι αθώος.

Όσο εκείνος ήταν στη φυλακή είδε τα μαλλιά του να ασπρίζουν από την στενοχώρια και την οικογένεια του να στιγματίζεται από όλο αυτό. Ωστόσο, τόσο η δική του επιμονή όσο και της οικογένειας του κατάφερε 14 μήνες μετά να τον αποφυλακίσουν.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα κρίθηκε ομόφωνα αθώος (με ψήφους 7 υπέρ της αθωότητας - 0 υπέρ της ενοχής) για τις αποδιδόμενες κατηγορίες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, η ανήλικη ανιψιά του υποκινείτο από τη μητέρα της. Το κορίτσι υποστήριζε ότι ο θείος της έβγαζε τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω της, με τη μητέρα της να της δίνε�� σαν αντάλλαγμα μικροποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Φαίνεται πως η μητέρα της δεν είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια της αδελφής της και συζύγου του κατηγορουμένου. Όλα αυτά έμοιαζαν σαν ένα καλοστημένο σχέδιο εκδίκησης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης ακούστηκαν και τηλεφωνικές συνομιλίες της ανήλικης που αποκάλυπταν την αλήθεια ενώ υπήρξαν μάρτυρες οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η ανήλικη μαθήτρια έχει πέσει θύμα βιασμού από άλλον άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος της μητέρας.

Ο 59χρονος απολογούμενος είπε ότι όλη του τη ζωή έμεινε με την οικογένεια του, φρόντιζε την ανήλικη και την αδελφή της και προσπαθούσε να τις προστατεύσει από κάθε κίνδυνο, καθώς δεν είχαν πατέρα.

Στο Δικαστήριο παρουσιάστηκε η εξέταση DNA που ακολούθησε μετά την προφυλάκισή του η οποία δεν έδειξε μακροσκοπικά ευρήματα που να συνδέουν τον άντρα με την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης. Επιπλέον, η ψυχοσωματική του εξέταση από ειδικά εργαστήρια στο Βόλο και τη Λάρισα που απέδειξαν ότι δεν είχε καμία ψυχοπαθολογία.