​Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Εθνικού θεάτρου να ανεβάσει παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του καταδικασμένου για τρομοκρατία Σάββα Ξηρού και τα πρακτικά της δίκης της 17 Νοέμβρη.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του δολοφονημένου από την τρομοκρατική οργάνωση Παύλου Μπακογιάννη. Την ενόχληση της για το περιστατικό δεν δίστασε να εκφράσει και η πρεσβεία των ΗΠΑ.

εσγδ.jpg

Η Αμερικανική πρεσβεία ανέβασε την ανακοίνωση των συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας στο Twitter σχολιάζοντας: «Ενώ η τέχνη δεν θα έπρεπε να λογοκρίνεται, ενωνόμαστε με το κίνημα «Ως Εδώ» θέτοντας το ερώτημα αν το δημόσιο θα έπρεπε να χρηματοδοτεί την τέχνη ενός τρομοκράτη».

ΣΔΩ.jpg
Μάλιστα, την συγκεκριμένη ανακοίνωση μοιράστηκε στο Twitter και ο Αμερικανός πρέσβης, Ντέιβιντ Πιρς επισημαίνοντας: «Η Ομάδα Συγγενών Θυμάτων Τρομοκρατίας «ΩΣ ΕΔΩ» αμφισβητεί τη χρησιμότητα της δημόσιας χρηματοδότησης για να ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο έργο βασισμένο σε μέρος του βιβλίου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΘΥΕΛΛΑ!Το Εθνικό θέατρο ανεβάζει κείμενο του ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ Σάββα Ξηρού –Οι ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ αντιδράσεις

Το πρώτο post του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook για το Εθνικό που ανεβάζει Ξηρό

��πίστευτη ομοιότητα: Ίδιος με τον Σάββα Ξηρό ο πρωταγωνιστής που θα τον υποδυθεί στο Εθνικό!