Απεργία και κλείσιμο των λαϊκών αγορών, σήμερα και αύριο αποφάσισαν, οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Από το πρωί διανέμουν τα προϊόντα τους δωρεάν από τις κατά τόπους λαϊκές, στις οποίες υπάρχει συνωστισμός, ενώ την Πέμπτη οι παραγωγοί θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών, ενώ επιτροπή τους θα μεταβεί στα μπλόκα. Χθες, ανθοκόμοι απέκλεισαν για δυο ώρες την εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών προσφέροντας λουλούδια σε οδηγούς.

Ο κ.Ηλίας είναι παραγωγός από την Λάρισα. Χθες έστησε τον πάγκο του στην λαϊκή αγορά του Γαλατσίου, σήμερα όμως θα μεταβεί στο μπλόκο των αγροτών αν δεν συναντήσει πάλι… κάποιον ληστή μπροστά του.

«Ήταν 4 τα ξημερώματα. Μου επιτέθηκε με σιδηρογροθιά. Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα» περιγράφει ο κ. Ηλίας.
Η κ. Ευαγγελία φωνάζει, στεναχωριέται, αγανακτεί… από τις δυο τα ξημερώματα στο πόδι. «15 ώρες το 24ωρο στα χωράφια και τη λαϊκή και πάω στο σπίτι μου χωρίς μεροκάματο» λέει.
Οι πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, θέλουν μαζί με τους αγρότες να δώσουν τη μάχη τους. Το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό που έρχεται λένε δεν το αντέχουν.
Με καπνογόνα, ελληνικές σημαίες και προσφέροντας λουλούδια σε διερχομένους οδηγούς, οι ανθοκόμοι βρέθηκαν το πρωί στην εθνική οδό.
Παραγωγοί στις λαϊκές αλλά και ανθοπαραγωγοί δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν.