​Εξοργισμένοι είναι οι αγρότες με την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Άρης Πολυγένης αγρότης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στη Νίκαια έκανε λόγο για προπαγάνδα της κυβέρνησης όσον αφορά το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για αγρότες που παίρνουν παράνομες επιδοτήσεις και πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις.

«Όσον αφορά για τις παράνομες επιδοτήσεις δεν του απαγορεύει κανένας να τους πιάσει και να αφήσουν αυτή την προπαγάνδα, δεν είναι όλοι απατεώνες, όπως μας αποκαλούν. Είμαστε αγρότες του μόχθου, είμαστε μικρομεσαία αγροτιά. Θα πρέπει επιτέλους να απαντήσει στα αιτήματα μας. Σήμερα βγήκαμε πιο ατσαλωμένοι και πιο αποφασισμένοι, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις. Πρέπει να πάρει πίσω τα νομοσχέδια και το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο star.gr, οι αγρότες αρνούνται να δουν τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα σε ομιλία του στην Βουλή ξανακάλεσε τους αγρότες σε διάλογο.

«Το πότε θα πάμε, το ποιοι θα πάμε και πως θα πάμε είναι δικός μας λογαριασμός. Οι αγρότες θα το αποφασίσουν. Αυτοί το μόνο που έχουν να αποφασίσουν είναι να μας κοιτάξουν στα μάτια», απάντησε ο κύριος Άρης Πολυγένης στο αν θα συναντηθούν οι αγρότες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος τόνισε πως «γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η τακτική της κυβέρνησης. Είναι μανούλες σε αυτά. Θέλουμε απαντήσεις εδώ και τώρα στα αιτήματα μας. Δεν γίνεται σε έναν αγρότη που βγάζει το χρόνο 1.000 ευρώ να του παίρνουν τα 8.200. Με τα 1.800 τι θα κάνει ένας αγρότης; Θα ζήσει την οικογένεια του ή θα προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά; Να σταματήσουν να μπουκώνουν με χρήματα τις τράπεζες. Να στηρίξουν οικονομικά όλους τους κλάδους».

Την ίδια στιγμή και ο συντονιστής στο μπλόκο της Βοιω��ίας, Γιάννης Βάγγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ήταν εξοργισμένος χαρακτηρίζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού «μία έκθεση ιδεών».

«Μία έκθεση ιδεών ήταν η ομιλία του κύριου Τσίπρα, τίποτα συγκεκριμένο, τίποτα ουσιαστικό. Προσπαθεί μέσω της αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων να του φέρουν κάποια πρόταση γιατί αυτός δεν έχει καμία. Δεν έχει εργαστεί καθόλου στο Ασφαλιστικό όπως και γενικά πουθενά (δεν έχει εργαστεί). Μία κυβέρνηση του ό,τι να’ ναι που την πληρώνουμε εμείς».

Ο ίδιος σχολιάζοντας την ένταση που προκλήθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων υπογράμμισε πως είναι λογικό να υπάρξουν διαφωνίες όταν είναι πολλά τα άτομα. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσουν μέχρι την Τρόικα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Τρόικα πρέπει να μιλάει με αυτούς που δουλεύουν στην πραγματική παραγωγή».