Η υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίας που αποκαλύφθηκε στην Κάρπαθο τον Οκτώβριο του 2011, με κεντρικό πρόσωπο μια 15χρονη από την Ουγγαρία αναβιώνει, καθώς θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό την 1η Φεβρουαρίου 2016 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τη
rodiaki.gr, στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν η 33χρονη Ουγγαρέζα και ο 25χρονος Αλβανός, οι οποίοι πριν από δύο χρόνια είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, ενώ ένοχη με ελαφρυντικό είχε κριθεί και 32χρονη από την Ουγγαρία που κατηγορείται στην ίδια υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα ένοχος για σωματεμπορία κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανήλικης, σύσταση και συμμορία αλλά και παράνομη είσοδο στη χώρα κρίθηκε στο τέλος Ιανουαρίου 2014 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ο 25χρονος Αλβανός ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 έτη και φυλάκιση 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 75.500 ευρώ, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Ένοχη για τις ίδιες κατηγορίες (εκτός της παράνομης εισόδου) και για παράνομη κατακράτηση κρίθηκε και η 33χρονη Ουγγαρέζα στην οποία επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών φυλάκιση 6 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 76.500 ευρώ, στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι δύο καταδικασθέντες φέρονται ως οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης και συγκεκριμένα αυτοί που εξωθούσαν στην πορνεία την ανήλικη.


ρτκρτθκετθκετ.jpg

Επίσης ένοχη για άμεση συνέργεια στην σωματεμπορία (χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου) σε βάρος ανήλικης, κρίθηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, η 32χρονη από την Ουγγαρία, η οποία απαλλάχθηκε για την κατηγορ��α της εγκληματική�� οργάνωσης. Η 32χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.


Το ίδιο δικαστήριο απάλλαξε ομόφωνα από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης τον 23χρονο και τον 24χρονο που φέρονται ότι μετέφεραν από το εξωτερικό την ανήλικη μαζί με την 33χρονη MORVAI και τους έκρινε αθώους κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της σωματεμπορίας κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανήλικης (δύο ένορκοι μειοψήφησαν και ζήτησαν μετατροπή της κατηγορίας σε μαστροπεία).


Τέλος, με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώους τους υπόλοιπους 28 που κατηγορούνταν για ασελγή πράξη με πρόσωπο που εν γνώσει τους τελούσε υπό καθεστώς σωματεμπορίας και ήταν ανήλικο.

υθκρθκεκ.jpg

Υπενθυμίζουμε, ότι η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις ιδιωκτικές αρχές όταν οι συγγενείς της 15χρονης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στη πατρίδα της την Ουκρανία την εξαφάνιση της, για την οποία και μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας μας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν το διάστημα εκείνο, η οποία και κορυφώθηκε με την συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 το απόγευμα στη Κάρπαθο.

Τότε, εντοπίστηκε –σε κατάστα��η σοκ- η ανήλικη κοπέλα και συνελήφθη αρχικά ο 25χρονος Αλβανός και η 32χρονη από την Ουγγαρία και την επόμενη μέρα οι άλλες δύο αλλοδαπές ηλικίας 33 και 16 ετών, οι οποίες έφθασαν στη Κάρπαθο.