​Στο Twitter πανηγύρισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την υπογραφή του στο πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού που έγινε ανάμεσα σε έναν 66χρονο γιατρό και έναν 60χρονο εκπαιδευτικό.

Πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου τη Δευτέρα και ήδη 5 ομόφυλα ζευγάρια υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης. Ένα από αυτά και ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ με τον σύντροφό του Αναστάσιο Σαμουιλίδη. Την ίδια ώρα ωστόσο εκατοντάδες ετερόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας αναγκάζονται να καταφύγουν είτε σε αυτή τη λύση είτε στον πολιτικό γάμο για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Τα στοιχεία της Αρχιεπισκοπής για την κατηφόρα που έχει πάρει ο θεσμός του θρησκευτικού γάμου είναι αποκαλυπτικά. Το 2010 έγιναν στην Αθήνα 3.261 θρησκευτικοί γάμοι, ενώ το 2015 έγιναν μόνο 2.435.

Aν τώρα θεωρείτε ότι η κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τη δυνατότητα ενός ζευγαριού να παντρευτεί, ακούστε τι έχει κάνει στα ζευγάρια που θέλουν χωρίσουν.

Για να δείτε σε τι βαθμό έχουν πάρει αναβολή οι χωρισμοί στη χώρα μας, το 2008 είχαν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών 9.986 αιτήσεις για συναινετικό διαζύγιο. Το 2015 ο αριθμός αυτός έχει κατρακυλήσει στο μισό.