​Ο φετινός χειμώνας θυμίζει προς το παρόν αυτοκίνητο που ζεσταίνει τη μηχανή του, αλλά δεν λέει να ξεκινήσει...

Κάθε τόσο το θερμόμετρο κάνει βουτιές και το χιόνι ντύνει στα λευκά χωριά και πόλεις, ύστερα από λίγο όμως οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ξανακάνουν την εμφάνισή τους και ο καιρός μοιάζει για μία ακόμα φορά ανοιξιάτικος.

Το τελευταίο σύντομο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα ξεψυχά σήμερα αφήνοντας για κληρονομιά προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και κάποιες εντυπωσιακές εικόνες για να τις θυμόμαστε μέχρι να έρθει ο επόμενος χιονιάς.

Μπορεί βέβαια το κρύο να μην έχει σπάσει ακόμα, καθώς οι θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας παραμένουν πολικές. Πρωταθλητής στην παγωνιά αναδεικνύεται σήμερα το Ορμένιο Έβρου με -10 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Φλώρινα με -8, τα Ιωάννινα και η Αλεξανδρούπολη με -6, οι Σέρρες με -5 και η Καστοριά, η Κοζάνη, η Κόνιτσα και η Τρίπολη με -4.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων από αύριο κιόλας, κυρίως όμως από την Τετάρτη το θερμόμετρο ξαναπαίρνει την ανιούσα και την Πέμπτη, όπως επίσης και την Παρασκευή ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει στους 17 βαθμούς.