Όχι, δεν έχουν όλοι οι αριστεροί ακριβά γούστα, ούτε όλοι οι αριστεροί εκθέτουν (πρώτα στους εαυτούς τους) την ιδεολογία τους για την οποία έχουν λιώσει ζευγάρια παπούτσια στις πορείες κατά τρόπο που αν μη τι άλλο σηκώνει πολύ συζήτηση και εγείρει ενστάσεις. Ούτε όλοι οι αριστεροί που χρόνια καταγγέλλουν τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία στα κόμματα και τη δηλητηριασμένη πολιτική ζωή στην Ελλάδα, όταν έρθει η ώρα να βολευτούν…το κάνουν και μετά δε σηκώνουν και κριτική.

Δυστυχώς ο κύριος Στάθης Σχινάς, πατέρας του Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλου, του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε και τα ρέστα από τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν πως διόρισε όλη του την οικογένεια στο δημόσιο, δεν είναι σαν τους αριστερούς τους παραδοσιακούς. Είναι από τους άλλους, εκείνους που οδηγούν μερσεντές και υπηρετούν…τον καπιταλισμό κατά το δοκούν.

Ο δημοσιογράφος με το χρηματιστηριακό παρελθόν

Ο κύριος Στάθης Σχινάς εργάζεται στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κόκκινο ενώ ταυτόχρονα είναι Σύμβουλος έκδοσης ενός εβδομαδιαίου εντύπου του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι προσκείμενος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος από την Καθημερινή περνώντας από διάφορα μέσα, τον Επενδυτή, την Απογευματινή και άλλα πριν φτάσει να γίνει χρηματιστής.

Για την ιστορία πάντως όπως αναφέρει το iefimerida ο κ. Σχινάς άρχισε να συνεργάζεται το 1999 με τη Nikko Bank, με την Bear Stearns (το πρώτο μεγάλο «κανόνι» της κρίσης του 2008) και τη Lazard. Ταυτόχρονα ίδρυσε την εταιρεία ΝΕP, ενώ ήταν και συνιδρυτής της επενδυτικής Altius Investment που πέρασε το 2001 τις πύλες της Σοφοκλέους. Είχε στενές επαγγελματικές σχέσεις και εργάστηκε για διάφορες επ��χειρήσεις της τότε Σοφοκλέους, όπως την Inform ΛΥΚΟΣ, τη Γενική Τράπεζα κ.ά. Το 2000 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος επικοινωνίας των Ιχθυοτροφείων Νηρέας.Το 2003 η ΝEP συγχωνεύεται με τη χρηματιστηριακή Artion.

Ο Στάθης Σχινάς είναι πλέον στέλεχος της χρηματιστηριακής και συνέταιρος. Ολα κυλούν ευχάριστα μέχρι που οι Αρχές κατηγορούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της χρηματιστηριακής ότι αγόραζε ομόλογα τα οποία πούλαγε σε εξασφαλισμένα υψηλότερη τιμή σε ασφαλιστικά ταμεία. Ο Στάθης Σχινάς, όπως και οι άλλοι μέτοχοι της χρηματιστηριακής, δεν εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά η ζημιά στην εταιρεία έχει γίνει. Μόλις ξεκαθάρισε η κατάσταση, ακολούθησε η συγχώνευση της Artion με τη χρηματιστηριακή Solidus. Ο Στάθης Σχινάς αναλαμβά��ει τον Ιούλιο του 2009 πρόεδρος του νέου σχήματος.

Αξιοποιεί με αποφασιστικότητα τις εμπειρίες που του χάρισε η δημοσιογραφία στις επιχειρήσεις. Εχει διορατικότητα και ικανότητες. Καταλαβαίνει έγκαιρα τα «κύματα» που έρχονται και τα εκμεταλλεύεται κατάλληλα. Το Χρηματιστήριο έχει ξεφτίσει και η εποχή που έκανε ομιλίες σε συνέδρια και ενημέρωνε για την ποικιλία των παραγώγων, όπως είναι τα shipping derivatives, weather derivatives, credit derivatives, polution derivatives και property derivatives, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Στάθης Σχινάς με την Μερσεντές του στο Τάε κβον Ντό για να ακούσει τον Τσίπρα:

ταε.jpg