​Όπως δήλωσε στο star.gr ο Πρόεδρος των Αγροτών του Νομού Σερρών, Στέργιος Λίτος «από τις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας κλείσαμε το τελωνείο στα σύνορα με την Βουλγαρία επ' αόριστον. Πρέπει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Αποστόλου να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί θα αποφασίσουν πότε θα ανοίξουμε τα σύνορα όταν αποφασίσουν να δώσουν λύση. Επίσης ζητάμε και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί. Δεν είναι δυνατόν να είναι βουβός ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».
928.jpg
Σύμφωνα μάλιστα με τον κύριο Λίτο σημειώθηκε και επεισόδιο μεταξύ Βούλγαρων πολιτών και των αγροτών. Συγκεκριμένα εξαγριωμένοι κάτοικοι που ηθελαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, κινήθηκαν απειλητικά προς ομάδα αγροτών, τους εξύβρισαν και προσπάθησαν να τους προπηλακίσουν. Ωστόσο το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
925.jpg
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του STAR, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδείξουν ελαστικότητα και να επιτρέψουν σε κάποια οχήματα τη διέλευση, όχι όμως στις νταλίκες.
931.jpg

Κλειστός επίσης επ' αόριστον είναι ο κόμβος της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, οι αγρότες σκοπεύουν να κλείσουν τους παραδρόμους της εθνικής, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τους δίωρους αποκλεισμούς, η Τροχαία δεν θα μπορεί να εκτρέπει την κυκλοφορία προς αυτούς.

Ρεπορτάζ Ισμήνη Λέντζου