​Το θρίλερ της αναζήτησης του 4χρονου Φοίβου, τον οποίο είχε αρπάξει ο συζυγοκτόνος πατέρας του έλαβε αίσιο τέλος το πρωί της Κυριακής. Ο παππούς του μικρού και πατέρας της άτυχης Λέλας, μίλησε στο STAR και τον Βαγγέλη Γκούμα, μισή ώρα μετά τη σύλληψή του δράστη.

Ο 34χρονος δράστης συνελήφθη σε μία καλύβα, που βρίσκεται σε ένα λόφο κοντά στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Μία συνάντηση που είχε με ομοεθνείς του ήταν η αφορμή να ξετυλιχθεί το κουβάρι του εντοπισμού του, όπως αποκάλυψε το star.gr. H συνάντηση αυτή οδήγησε στο να συλληφθεί τελικά ο υπήκοος Αλβανίας Τζέημς Κλοντ Λέσι, που με τις πράξεις του συγκλόνισε την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ήμουν ο πρώτος που τον αγκάλιασε» λέει συγκινημένος ο κ.Χαράλαμπος Μαυρομάτης στο STAR.

«Ήμουν στην επιχείρηση. Ποια επιχείρηση δηλαδή… πέντε πολίτες ήμασταν. Αυτός συνάντησε δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι για κανά δίωρο τον απασχόλησαν λέγοντας του να παραδώσει το παιδί. Ένας από αυτούς έστε��λε κρυφά μήνυμα στη γυναίκα του. Στη συνέχεια η γυναίκα του με ειδοποίησε, εγώ πήρα το γιο μου και ο γιος μου πήρε δυο τρία παλικάρια από το χωριό. Πήγαμε στον σημείο όπου βρίσκονταν και τον περικυκλώσαμε» περιγράφει ο παππούς του 4χρονου Φοίβου.

«Ο Αλβανός κρυβόταν με τον Φοίβο σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το σπίτι»
Το σημείο που συνελήφθη ο δράστης, η καλύβα δηλαδή που κρυβόταν με τον Φοίβο, απείχε περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι της οικογένειας στην Ορμύλια Χαλκιδικής.
«Νιώθω ανακουφισμένος… δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά που έχω. Είμαι ευχαριστημένος που το βρήκα ζωντανό το παιδί» δηλώνει ο κ. Μαυρομάτης.
«Δεν ήθελε να παραδοθεί ο δράστης αλλά ήταν μάλλον απελπισμένος» πρόσθεσε ο κ.Μαυρομάτης, ο οποίος δεν σταμάτησε ούτε μέρα να ψάχνει τον εγγονό του.
Το χρονικό της σύλληψης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του star.gr o δολοφόνος και απαγωγέας συναντήθηκε με δύο ομοεθνείς του που κατοικούν στην περιοχή και τους ζήτησε φαγητό και ασπιρίνες. Εκείνοι κατάφεραν να τον απασχολήσουν επί ώρα με συζητήσεις, μέχρι να βρει την ευκαιρία να στείλει ο ένας εξ αυτών μήνυμα στην σύζυγό του, ώστε να έλθουν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έσπευσαν στην καλύβα και τον ακινητοποίησαν, απελευθερώνοντας παράλληλα τον Φοίβο, ενώ κάλεσαν και την αστυνομία, στην οποία τον παρέδωσαν.