«Χιονιάς» βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι στην Αττική με νιφάδες να πέφτουν σε αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα χιονίζει σε Μαρούσι, Κηφισιά, Μελίσσια, Πεντέλη, Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, Διόνυσο και τις γειτονικές περιοχές τους, αλλά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, όπως σε Αυλώνα και Βίλια. Η χαμηλότερη θερμοκρασία σε κατοικημένη περιοχή στην Αττική σημειώνεται αυτή την ώρα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου η θερμοκρασία σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Πανεπιστημίου Αθηνλών βρίσκεται στον -1,1 βαθμό Κελσίου. Στο 0 η θερμοκρασία στον Διόνυσο, στον 1 βαθμό στην Κηφισιά και στους 2 στο Μαρούσι (σύμφωνα με τα στοιχεία του metar.gr ).

Χιονοπτώσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή και σε αρκετές ημιορεινές ή ορεινές περιοχές της Εύβοιας.

Στα βουνά της Αττικής, όπως στην Πάρνηθα, το έχει ήδη ��στρώσει».

Προβλήματα στην κυκλοφορία - Πού έχει διακοπεί

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι το ύψος του Αγίου Πέτρου.

Στην Πάρνηθα από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο η κυκλοφορία έχει επίσης διακοπεί, ενώ στην Παλιά Εθνική Οδό Αθήνας- Θήβας, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία φορτηγών, στο ύψος της Κάζας.

Η πρόβλεψη για τον καιρό
Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται πάντως θα είναι κατά κανόνα ασθενείς, ωστόσο στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές εκτεθειμένες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν διαστήματα μεγαλύτερης έντασης.

Ενδεικτικά, αυξημένη πιθανότητα για πυκνότερες χιονοπτώσεις εμφανίζουν οι νομοί Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και η Εύβοια, όπου κατά τόπους θα υπάρξει χιονόστρωση.

Ειδικά για την Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές και κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, βορειοανατολικά και δυτικά τμήματα. Πυκνότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά ορεινά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και των Βόρειων Κυκλάδων, ��νώ στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθεί χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

​​​​